mynewspapers.net

Professionella Auto mekanik diagnostiska verktyg

Professionella Auto mekanik diagnostiska verktyg


När en bil visar en varningslampa eller utvecklar ett ovanligt buller, använder en mekaniker professionella auto mekanik diagnostiska verktyg att sätta fingret på problemet. Finns tre olika typer av sådana professionella verktyg: informationsverktyg, scanning verktyg och andra handhållna verktyg.

Informationsverktyg

Dagens bilar har ett diagnostiska system som kallas On-Board Diagnostics II eller OBD II, som håller reda på arbetet av motorn och överföringen. När detta system genererar ett diagnostiskt problem eller DTC, mekanikern kan slå upp koddefinitionen från tillverkaren av bilen, eller hittar den på specifika webbplatser på nätet. En annan informationsverktyg är den diagnostiska Flödesschema, vilket ger mekanikern en detaljerad vägledning för att testa frågor svårt att diagnostisera. Diagnostiska flödesscheman ge information mekaniker behöver för att hitta problemet genom att eliminera det som fungerar. Fabriken service punkter kan också vara bra att mekanikern i lokalisera problem i ett fordon. De identifiera potentiella säkerhetsrisker och ge informationen som behövs kan åtgärdas. Sådan bulletiner göra mekanikern medvetna om fabrikationsfel och del misslyckanden och kan precisera hård-till-reparation frågor för vissa bilar.

Sökverktygen

Alla nyare bilar har en särskild kontakt för ombord diagnostik II, eller OBD-II under instrumentpanelen, där mekanikern kan gränssnittet för fordonet att kontrollera utsläpp och andra kritiska bilsystem. Problem med kod läsare är skannrar gränssnittet med OBD-II kontakt och läsa tillverkarens diagnostiska felkoder. Dessa läsare trimmas ofta för specifika märken av bilar och lastbilar. Några av dem kommer med programvara. Efter skanningen problemet ansluts skannern till en dator att låta mekanikern vet exakt vad problemet är, en möjlig orsak, Reparationsanvisningar och den ungefärliga kostnaden. Andra diagnostiska scanning verktyg kontrollera utsläpp problem bara, eller fokusera på bromsen fungerar. Vissa finns med funktioner.

Andra diagnostiska verktyg

Gemensamma professionella auto mekanik verktyg inkluderar vakuum testkit som testar vakuum motorn genererar när det körs och lokaliserar någon blockering eller bryter i vakuum linje. Ett vakuum test kit också kommer med en bromssystemet utfall fastsättning, som kan visa om broms vätska behöver fyllas på. Bränsle tryckmätare hjälpa mekaniker hittar några problem med trycket i bränsleinsprutning systemet. Ett enkelt test ljus är också ett användbart diagnostiskt verktyg, eftersom det kan visa några problem i ett fordons elektriska kretsar. Dessa lampor är utmärkta för att testa kablar, säkringar och för att kontrollera ytladdning fordonets batterier. För dator-relaterade kretsar, dock kommer att en mekaniker använda en voltmeter eller multimeter. En IR eller IR mätare använder en IR-strålen för att kontrollera temperaturen och kan visa motorn cylinder misständningar, kylning system och luftkonditionering problem och arbetar också för att Visa avgas system och värmare felfunktioner. Ett annat diagnostiskt verktyg är en air manometer att kontrollera däcktrycket.