mynewspapers.net

Professionell födelsedag meddelanden

Professionell födelsedag meddelanden


Om du funderar på att ge din chef en födelsedagspresent, kontrollera med din företagets policy att se vad som är acceptabelt. Vissa företag tillåter inte chefer att ta emot gåvor. Tänk på att ge en gåva kan göra dina interaktioner med din chef tafatt eller kan skapa en situation av tryck som din chef känner sig skyldig att återvända gesten. Om du känner behov av att köpa en present, sedan köpa ett kort som innehåller en professionell födelsedag meddelande eller överväga att ge en grupp gåva.

Typ av kort

Köpa en standard födelsedagskort som är professionell. Kort är den perfekta presenten till en chef eller annan professionell, eftersom de tillåter dig att uttrycka din uppskattning utan att passera några rader. Undvika ett kort som visar religiösa teman om du inte vet din chef religion. Du kan kränka din chef med religiösa teman.

Meddelandeinnehåll

Skriva en personlig men ändå professionell budskap inuti kortet. Exempelvis kan du skriva något i stil med "Tack för ledning du har lämnat till vårt team under det senaste året och för att föra oss att sträva efter excellens varje dag. Grattis på födelsedagen!"

Individ eller grupp

Ett födelsedagskort är anslår för en individ eller en grupp av medarbetare att ge till en boss. Det tillåter anställda att uttrycka sin uppskattning bibehållen professionalism och minskar förväntan att få något i gengäld. Väljer du en grupp kort, sedan be alla anställda att skriva deras namn och skriva en personlig, professionell meddelande. I detta syfte undvika skämt och vardagsuttryck. I stället fokusera på professionella attribut för din chef och din uppriktiga tack. Ett exempel: "Grattis på födelsedagen! Tack för ditt arbete förespråkar högre höjningar för anställda på företag X."

Verbala tack

En verbala uttryck tack är en lämplig födelsedag gest, liksom. Följa liknande regler till penning din födelsedag meddelande. Undvika informellt språk, skämt och alla språk som kan understryka förhållandet mellan chef och medarbetare. En enkel, "Grattis på födelsedagen! Tack för ditt ledarskap och opinionsbildning i arbetslivet"är tillräckliga och kommer att uppskattas.