mynewspapers.net

Processen att förvandla en druva till ett russin

Processen att förvandla en druva till ett russin


Russin branschen trivs i Kalifornien, där bördig jord och ett varmt klimat stöd odling och torkning av druvor. Staten är en av anledningarna till USA producerar en stor majoritet av världens russin. Det finns många sorter av druvor, men Thompson kärnfria sorten är vanligast i russin produktion. Vissa tillverkare som russin ugnstorr sina druvor, men de flesta använder sun-torkning tekniker för att torka frukt.

Växande

På våren, vinrankor blomma och börja odla frukt. Hela sommaren hjälpa höga temperaturer druvor växer och utvecklas deras sötma, men vinrankorna måste vattnas regelbundet för att säkerställa sunda grödor. Odlare måste också beskära vinrankor för att maximera avkastningen av grödan och övervaka vinstockarna för sjukdom.

Skörden

Den vanligaste druvor russin framställning, Thompson Seedless, når optimal mognad i slutet av augusti eller början av September. Traditionella metoder kräver att odlarna att ta bort druvorna från vinstocken före torkning. Handplocka druvor är en labour-intensiva process, så tillverkarna har utvecklat teknik för att torka druvorna på rankan innan skörd med maskiner.

Torkning

Den traditionella torkning metoden inblandade att placera druvor på brickor att torka naturligt i solen, enligt Sun-Maid, en kooperativ druva jordbrukare och den största russin tillverkaren i landet. Nya metoder för beskärning kan dock odlare att torka druvorna på rankan, spara pengar på produktionskostnaderna. Med torkade-på-the-vine teknik, den klasar torrt i ca sex veckor. Odlare ta bort torkat klasar från vinstocken mekaniskt; den torkade frukten är sedan bearbetade och förpackade för försäljning.

Inhemsk produktion

Hem trädgårdsmästare kan använda traditionella torkningsmetoder för att förvandla sina druvor till russin. Snarare än torkning druvor på rankan, klasar bör tas bort och placeras på brickor eller bakning brickor. Druvorna bör täckas med hushållspapper att hålla bort skadedjur, men folk bör övervaka processen noggrant för att undvika kondens, som kan bromsa torkningen eller orsaka mögel att växa. Druvorna kan ta 3-4 veckor att torka, beroende på klimatet.