mynewspapers.net

Problem när du gör fruktkaka

Problem när du gör fruktkaka


Den idealiska fruktkaka är fuktig, djupt kryddad och full av smak. Att göra fruktkaka är annorlunda från att göra andra kakor som den behöver för att mogna i minst en månad innan det är redo att äta. Lära sig de vanligaste problemen och hur man undviker dem förhindrar eventuella matlagning fel och hjälp du baka perfekta fruktkaka.

Utanför Blackening före mitten är kokt

Eftersom fruktkaka tar lång tid att laga mat, chanserna att det är svärtar på utsidan innan centrum är genomkokt hög. För att lösa detta problem dubbel linje din tårta tenn med brunt papper och täcka toppen av tårtan med ett dubbelt lager av bakning pergament innan de placeras i ugnen.

Frukt sjunka till botten

Kakan måste vara robust nog att stödja vikten av frukter och nötter. Inte använda mjöl i ditt recept kommer göra den torkade frukten sjunka till botten. För att förhindra detta, damm den torkade frukten i mjöl innan du lägger till blandningen.

Kakan är för torr

Fruktkaka bör tillagas i ugn på låg temperatur i några timmar. matlagning för snabbt på en för hög värme blir det torrt. Baka det i 60 grader ReK runt fyra timmar kommer att räcka. Att placera en kastrull med hett vatten på ugnen golvet eller racket under tårtan kommer också förhindra det torkar ut.

Inte mogna tillräckligt

Fruktkaka behöver tid att mogna och för smaker och kryddor i blöt i ordentligt. De bör förberedas väl före tid. Wrap din fruktkaka i aluminiumfolie och förvara i en lufttät behållare i en sval, torr plats för minst en månad före servering. Frukttårtor kommer att intensifieras i smak ju längre du lämnar dem att mogna, och kan pågå upp till ett år när lagras korrekt.