mynewspapers.net

Problem med tonåriga söner

Problem med tonåriga söner


Föräldraskap tonåring är inte lätt. Teen pojkar lider av problem och Visa beteenden som är liknande till de av tonårsflickor, men de har också ofta frågor särskilt att deras kön. Ungdom idag är under enorm press och utsätts för en mängd olika influenser och information som kan sammansatta spänningen av de förändringar som unga män går igenom i tonåren.

Oberoende

Unga pojkar söker självständighet, men det är ofta svårt för dem att hävda mycket av deras självständighet när de bor hemma enligt reglerna för föräldrarna. Detta kan vara mycket frustrerande för tonårspojkar och få dem att agera ut i ett försök att visa att de är i kontroll. Kampen för självständighet innehåller sekretess i både vad de delar och vad de anser sitt utrymme. Föräldrar uppmanas att notera att det primära som en ungdom kämpar med växer till en man. Skulle en "man" har ett utegångsförbud? Skulle en mans mamma kalla honom när han är på dejt med en tjej? Detta är hur tonårige pojken ser världen. Föräldrar kan hjälpa sin son genom att stödja ansvariga självständighet och respektera hans plats. När en tonåring är återkallat, han utövar sin självständighet och väljer att inte samarbeta med föräldrar ser han som ett hinder mot frihet.

Tryck

Tonåriga söner står inför påtryckningar från alla håll: från föräldrar, att bete sig och lyckas; från vänner, vara cool och accepterade; från det motsatta könet, att passa och upptäck deras sexuella identitet. från lärare, att göra bra; från tränare, att vinna; och, eventuellt, från en chef på en del tid jobb. Detta är först gången de flesta tonåringar måste ta itu med de många påtryckningar vuxna tar för givet. Din tonåring möta inte dessa frågor som barn, och de kan vara överväldigande. Råd och stöd från föräldrar är bra så länge det verkar som en föreläsning.

Identitet

Den främsta orsaken till mest problematiska teenage symtom är en identitet. Tonåring pojkar längtar efter att bli den man de föreställa sig att vara. Som vuxna vet vi att vilja något och att göra det hända inte är alltid lätt. Tonåringar fortfarande räkna ut vad de vill, inte bara för sig själva utan för andra. De fortfarande bildar deras identitet och tillväxtprocessen kan vara frustrerande. Förändringar är snabb och den person som din son var en månad sedan kanske inte vem han är nu. Detta orsakar frustration som kan manifestera sig som dåliga studieresultat, en tendens att umgås med fel publik eller att göra uppror och andra antisociala beteenden.