mynewspapers.net

Problem med tändspolar

Problem med tändspolar


Tändspolen, ibland kallas coil pack på high-energy tändsystem, har ansvaret att leverera maximal spänning till tändstift att brand. Spolar har primära och sekundära lindningarna inuti dem. Den mindre primära lindningen skickar en magnetisk signal till de större sekundära lindningarna, ökar spänningen från 12 volt upp till så många som 50 000 volt. En tändspole som börjar misslyckas kanske visar några tidiga varningssignaler. Ett komplett spole fel kommer inte att förse någon spänning och kommer att hålla fordonet körs.

Spolen sladdar och Intermittent Miss

Ett symptom på en felaktig spole kommer att visa sig själv med en motor som misständningar ibland, mossar och startar upp igen eller skär ut helt och hållet. Om motorn skär tillfälligt medan fordonet färdas över grov terräng eller träffar stötar, kan detta vara ett tecken spole tråd anslutningar eller high-tension tråd har varit lossnat från sina kopplingspunkter. En tunn positiv tråd och en tunn negativ tråd krok i ansiktet av spolen av små öljetter och små nötter. Den negativa kabeln ansluts till marken medan den andra kabeln får batterispänningen. Båda anslutningarna ska vara rena och tight.

Hög spänning tråd korta eller koppla från

En svag eller sporadiskt gnista kommer från high-tension tråd som matas ut ur spolen och ansluter till den distributör cap toppstolpen kan lossna, har hög motståndskraft eller har korrosionsproblem på antingen av anslutningen pekar. Ett fordon som har trög makt (svag gnista tillstånd) kan köra på lägre varvtal, men plötsligt skär eller dö ut helt i högre hastigheter. En hög spänning tråd som brinner eller har kortsluts helt kan orsaka ett tillstånd som nr-start. Hög spänning tråd ska för hög motståndskraft kontrolleras med en ohm mätare. Något motstånd hittade indikerar en dålig tråd och bör ersättas. Helt enkelt byta ut de gamla hög spänning tråden med en bra man kan testa för detta problem.

Läckande spole

Tändspolar har inredning jackor som håller en bra olja som kyler inre högspännings-armatur lindningarna. En spole som har överdrivet överhettad kan koka denna kyla olja och burst genom utflykt spole höljet. Våta, oljeindränkta rullar: spolen har överhettats och smält höljet. Spolar som överhettas, utan att brista höljet, kan vara extremt varmt till beröring och så småningom läcka. Sådana ringar måste bytas eftersom skadan inte kan repareras.

Inre spolen kort

Till check för en nr-start skick, koppla bort hög spänning tråd på distributören. Anslut ett tändstift till slutet av denna tråd. Använd en bit extra tråd för att skruva på trådarna i tändstiftet (göra säker du skarva off nog bare tråd att vira den runt trådarna). Ta bort tunna jordledaren från spolen ansiktet (det bör vara en grön kabel). Anslut den andra änden av tändstiftet jordledaren till den spolen minuspolen och vrid nyckeln till läge "ON"--inte den "start" ståndpunkten. Nu knackar du på den motsatta änden av negativa spole tråd (bygeln kabeln) på en bra jordning yta, som blocket eller bilbatteriet terminal inlägget. Leta efter varma, blå-vit gnistor på tändstiftet elektroden varje gång du knackar på. Inga gnistor anger alls en kortsluten spole. Gula gnistor tyder på en mycket svag och sönderfallande spole.

Överdriven bränsle

En svag ignition coil gnista kommer att producera mindre spänning. Mindre spänning innebär att tändstiften inte kommer kunna bränna bränsleblandning effektivt. Detta symptom kan producera svart, oförbränt bränsle sett på slutrör, samt hårt start- och dålig bränsleekonomi.