mynewspapers.net

Problem med tandköttet laserbehandlingGingivit-bakterier är den största boven för bildandet av plack och lossnande av tänder. Tuggummi laserbehandling är en ny form av terapi som mer allvarliga former av gingivit kan behandlas med laser. Terapin tar bort de bakterier som orsakar tillståndet och ger healing. Eftersom det är en icke-invasiv förfarande, får patienten liten eller ingen smärta. Dock uppstå några problem, även om med omsorg de undviks vanligt.

Svullnad

En laser skär vävnaden dess kommer i kontakt med men lämnar minimal ärrbildning. Ibland en patient upplever svullnad i tandköttet och ansiktet. Detta är en reaktion på trauma kroppen upplevelser och kan behandlas med is förpackningar.

Blödning

Minimal blödning är en av fördelarna med denna typ av kirurgi. Men som med alla ingrepp, postoperativ blödning beror på skicklighet av utövaren och den omsorg som patienten. Om dessa är dåliga, kan blödning från tandköttet leda till omfattande blodförlust, speciellt om patienten har en blödningssjukdom.

Kostnader och fördelar

En studie publicerad i Journal för klinisk sjukhustandvård jämfört en grupp av patienter som söker konventionella icke-kirurgisk tandvård terapi med de som fått icke-kirurgisk laser tuggummi terapi. Resultaten visade inga märkbara fördelar för laser tuggummi terapi över konventionell terapi. Kostnaden för tuggummi laserterapi är högre jämfört med konventionell terapi måste också beaktas.

Utövaren fel

Användning av en felaktig våglängd under förfarandet kan leda till skador på omgivande tuggummi vävnad. Detta kan orsaka smärta, svullnad och andra symptom långt utöver vad som förväntas.

Smärta

Några mild smärta förväntas kan efter terapin. Detta kan kompenseras med anti-inflammatorisk medicin. Smärta kan också orsakas av ökad känslighet i tänderna när man dricker varm eller kall vätska, och kan förvärras om utövaren har felaktigt förseglat marginalerna.

Patientvård

På inrådan av en tandläkare är nödvändigt efter ett sådant förfarande. Om patienten inte redan har och äter mat som är så svårt att tugga, kan tänderna chip.