mynewspapers.net

Problem med överföringar & momentomvandlare

Problem med överföringar & momentomvandlare


Överföringar och momentomvandlare har en hel del komponenter som kan gå illa. Problem med överföringar och momentomvandlare kan vara relaterade till hur fordonet drivs eller kan bara bero på en felaktig komponent. Hursomhelst, överföringsproblem kan vara frustrerande och svårt att diagnostisera utan att dra hela överföringen apart. Det finns olika problem i samband med manuella och automatiska växellådor.

Momentomvandlare

Din momentomvandlare är den komponent som överför vridmomentet av din motor till automatlåda för att det skall användas till att flytta bilen. Ett vanligt Vridmomentomformare problem är slitna visarlager. Problemet orsakar vanligtvis buller när bilen är i växel men inte när det är i friläge. En koppling som sylt eller låser statorn, en av de komponenter som cirkulerar vätskan, är också ganska vanligt. Detta orsakar en brist på makt när allt snabbare och snabbare. Det kan också göra din transmissionsolja kör extremt varmt och orsaka ditt fordon överhettas. Momentomvandlare seal skador kan orsakas av överföring överhettning. Brott på de inre kopplingen är besläktat med överdriven belastning på komponenter som momentomvandlare eller kopplingen själv.

Automatiska växellådor

Automatiska överföringar är ökända för att ha mer problem än sina manuella motsvarigheter. Eftersom de har hundratals komponenter, kan det vara svårt att diagnostisera en automatlåda problem. Låga transmissionsolja är ett mycket vanligt problem för automatiska växellådor. Om vätskan är låg, flyttas inte bilen i växel. En felaktig pump, controller, vakuum eller ventilen kropp kan också orsaka problem för din sändning är skiftande förmågor. En kort i en shifter magnetventil eller andra elektroniska komponenter kan kasta en kod för att låta din bil vet att något är fel. Genom att koppla din bil till en dator läsare, kan du få koden översatt till vad problemet är. Detta kan innebära skillnaden mellan ersätter bara en magnetventil och ersätta din att överföringen.

Manuella växellådor

Manuella växellådor har mindre problem och är lättare att diagnostisera när något går fel eftersom det finns färre komponenter i en manuell växellåda än i en automatisk en. Release eller pilot uthärda problem är ganska vanliga i manuella växellådor. En märkbar buller eller Beck förändring, skrikande eller kvittrar när kopplingspedalen trycks är indikatorer på ett bärande problem. Växel synchronisers och inre lager kan vara problemet om det finns ett ljud som uppstår när bilen är i, eller skiftat till en viss växel. Problem med kopplingen i manuella växellådor är det inte helt släppa eller inte engagerande. Om kopplingen inte släpper, kommer att det orsaka ett malande ljud när skiftande. Bilen kommer inte att gå i växel om kopplingen inte delta. Manuella växellådor kan också sticka på växeln, som kan orsakas av en trasig SKIFT kabel, brutna redskap eller böjd koppling. Låg smörjning nivåer i rutan redskap kan också orsaka problem med din sändning.