mynewspapers.net

Problem med nektariner

Problem med nektariner


Nektariner är persikor som har släta, snarare än fuzzy, hud. Det finns över 100 sorter av nektariner. De är odlade på kommersiella områden och i bostäder bakgårdar. Nektarinträd kräver speciell omsorg och bevattning, eftersom frukten är utsatt för olika problem.

Huden raster

Nektarin hud är benägna att spricka och split. Hud ibland raster när frukten hanteras, när frukten faller från trädet eller när frukten är utsatt för mycket dagg eller regn som försvagar huden medan frukten växer fortfarande. Dela upp huden kan också uppstå till följd av russeting eller skadad frukt. När huden sprickor, kan de omgivande frukten börja ruttna, beroende på storlek och djup av sprickan.

Russeting

Nektarin frukt är utsatt för russeting, som orsakas när små insekter, som thrips, äta bort på frukten under de tidigt blommande. Thrips ärr på nektariner när de är fortfarande små, och när frukten växer, ärrad vävnad växer. Ärrad, russeted vävnaden är fortfarande ätliga och presenterar ingen skada om de konsumeras, men många människor gör inte som texturen och så klippa russeted delar av frukten.

Grop uppdelning

Nektarin gropar delas ibland i början av tillväxt säsonger under maj och juni, när de tidigaste mogna sorterna av nektariner odlas. Dela upp uppstår under denna tid eftersom nektariner blomma så snabbt. Att minska instanser av split gropar, minska vattning av nektarinträd efter frukten växer till en tum i storlek.

Mjöldagg

Mjöldagg är ett problem som kan påverka nektariner under olika stadier av tillväxt. Mjöldagg kan först konstateras på terminal bladen av skott. När bladen är drabbade, blir de missbildade och rynkiga. När frukten mognar och utvecklas, vita fläckar av pulver och mögel på ytan. Mjöldagg förekommer ibland, inte tills frukten har plockat och transporteras för försäljning.