mynewspapers.net

Problem med bullriga luftkonditioneringar

Problem med bullriga luftkonditioneringar


Luftkonditioneringsanläggningar upprätthålla önskad temperatur under de varma månaderna av året, och många människor är beroende av dem för komfort. När en luftkonditionering börjar väsnas, det kan vara ett allvarligt problem med den, förutom irriterande brus. Det är en bra idé att identifiera problemet snabbt och göra nödvändiga reparationer att hålla ditt hem eller bil sval och bekväm.

Centrala enheten buller

Om du märker ljud från din central enhet, kan det innebära att det finns ett problem med din luftkonditionering motor. Centrala enheter är vanligtvis drivs av en direct-drive motor eller ett bälte-dyk motor. Något av dessa kan vara källan till buller. Skrikande ljud från en belt-drive system kan innebära bälte avvikelsen, vilken får fastställas med bälte ersättning eller åtstramning. En direct drive motor som skrikande eller malning förmodligen måste dess lager byts ut, enligt webbplatsen hem Tips. Stäng av enheten och ringa en VVS underhåll personen så snart som möjligt.

Luftkanaler

Om du märker ljudet från din central enhet från inne i huset, kan vara i kanalsystemet. Luftkanaler gör buller eftersom metallen expanderar och kontrakt med ändringarna i temperatur. Använda flexibla kanalsystemet är den bästa lösningen för detta buller. Lös fönsterluckor på golvet ventilerna kan också svänga när det från enheten blåser dem. Detta kan vara källan till ett knakande ljud som verkar vara överallt i huset som buller ekar genom trummorna.

Fönstret enhet buller

Om fönstret enhet luftkonditioneringar cool ditt hem, finns det några skäl till varför buller kan vara förknippade med att köra dem. Lyckligtvis är inte alla problem allvarliga. Enheten kan vibrerande fönsterglas, som kan orsaka betydande buller när den körs. Detta kräver endast några stoppning eller kitt att dämpa vibrationer. Även om enheten har använts under lång tid, fläktblad kan skadas och kunde vara skramla runt lite för att orsaka buller. Fläkten kan också komma i kontakt med en bit av kondensorbatteri. Ta bort höljet på enheten och sedan aktivera enheten för att se om fläkten är att göra kontakt med något. Om du är ny till en enhet som fönster, du borde inse att många ljud kommer från dessa enheter och det faktum att de är monterade direkt på ditt fönster gör dessa normala låter ljud överdrivet.

Bil/c buller

Om din bil luftkonditionering är väsnas, kunde det härrör från olika källor. Ovanliga buller kan resultera från slangar eller vibrationer runt motorn. Den vanligaste orsaken till mycket märkbar luftkonditioneringen med buller i bilen/c är kompressorn. Om kompressorn börjar kvittra eller skrika när luften är på det råder föga tvivel att du kommer att behöva sätta en ny kompressor i bilen i en nära framtid. Kompressorn buller kan innebära att köldmediet är smittat, eller det kan vara buller från metall på metall som inre delar av kompressorn börja bära.