mynewspapers.net

Problem med betong marksten

Problem med betong marksten


Konkreta asfaltläggare är ett prisvärt bana alternativ till sten och tegel. När korrekt installerad, de kräver lite underhåll och kan pågå i många år. Eventuella problem med marksten är mestadels kan förebyggas eller enkelt att reparera. Som ett poröst material är betong marksten mottagliga för samma skador som andra betongytor utsätts. Regelbunden rengöring och att bibehålla ett jämnt skikt av sealer hjälper till att skydda dem från gropar, sprickor och andra skador.

Roterade marksten

Om du väljer att installera betong marksten över en bädd av sand i stället för murbruk, kunde marksten rotera eller glida ur position över tid. Installera edge begränsningar och fylla fogarna med sand hjälpa förhindra att detta händer. Om en del av asfaltläggare har redan roterat, ta bort den skadade delen och reparera bädd av sand så det är smidigt. Åter lägga marksten i det befintliga mönstret, och då passar metall, PVC eller trä edge begränsningar mot gränser. Använda fin sand för sand lederna och packa ner dem med en kvast.

Sprickor eller gropar

Sprickor och gropar kan skapa fult på någon konkret yta, inklusive marksten. Tätning marksten med en akryl sealer hindrar detta från att hända genom att fylla den porösa ytan och avvärjandet av vatten. Akryl sealer är en typ som gör att vatten ångor att fly så underground fukt inte fastna under ytan. Om marksten är redan skadade, ren och lappa dem med vinyl lapp förening. De flesta tätningsmedel tillämpas med en rulle pensel eller spray pump, och bör återställas vartannat år.

Frost HIVA skador

Frost HIVAR uppstå när underjordiska vatten fryser och expanderar. Om stiftelsen grus inte är under frost linjen, kan spänningen tvinga marksten att få bort från ytan, att skapa en resa fara. När detta inträffar återvända asfaltläggare till sin plats förrän marken de tinar. Att förhindra att detta inträffar igen, bända marksten från sandbädden och gräva grus stiftelsen. Kontakta din kommunala kontor om du inte vet den frost raden i ditt område, och gräva grunden minst fyra inches under linjen. Behöver du ytterligare grus att fylla det mer djupet, och det bör komprimeras så att den bättre kan absorbera marken spänning.

Flisas marksten

Betong marksten kan chip om något tungt tappas på dem eller om ett avsnitt inte är förseglad väl. Flisas marksten förringa ytan och kan bli värre om inte repareras eller bytas ut. Bända upp skadade marksten från sandbädden, ersätta dem med nya och fylla sand lederna. När ersättas, försegla ytan för att förstärka betongen så det inte är så sköra.