mynewspapers.net

Problem i en mor och tonåring dotter-förhållandetEnligt Dr Roni Cohen-Sandler, bryr tonårsflickor verkligen sig vad deras mammor tycker även om mödrar kan frukta sina döttrar skulle hellre lyssna på sina kamrater. Konflikter mellan mödrar och döttrar är till synes oundvikliga under tonåren. Vägen där mamman väljer att hantera situationen kan förstärka eller försvaga obligationen. Hålla kontakten och ger tillräckligt med utrymme att växa och utvecklas är en balansgång som är ständigt att justera.

Ilska

Teenage döttrar tar ofta ut sin ilska på sina mödrar, eftersom de förväntar sig en kontinuitet av kärlek och tålamod från deras överordnade. Men när deras tonåriga döttrar uttrycka vrede över dem, har vissa mödrar betydande svårigheter handlar om det. Medan de vill sina döttrar att bli känslomässigt friska vuxna som kan tala för sig själva, kan mödrar undertrycka sina egna känslor och återspeglar ett dåligt exempel för att uttrycka ilska.

Känslomässiga återhållsamhet

Snarare än att ta hennes ilska personligen, förstå att det oftast finns en underliggande faktor spelar när din dotter är otrevlig mot dig. Låta henne veta att lugnt och försiktigt inte för att tala till er på så sätt. Bjuda in henne att prata. Undvika att trycka, men fortsätta att visa henne du är öppen för höra vad hon har att säga utan dom. Din dotter lär med tiden som hon kan komma till dig med sina problem och intensiva känslor under denna kaotiska tid i sitt liv.

Kommunikation

Lära din dotter från en ung ålder att hantera meningsskiljaktigheter med dig. Undvika att dra tillbaka; fortsätta sitt engagemang. Lyssna på din dotter och söker hennes ingång. Låta henne veta att dina förväntningar på henne på ett respektfullt sätt. Diskutera, vilket gav henne att förhandla och kompromissa när så är lämpligt. När din dotter går igenom tonåren, kommunikation kommer att tyckas omöjligt ibland, men det blir lättare om ni två har meddelat hela tiden.

Konfrontation

Konfrontation med din dotter kan vara oundviklig. Välj dina strider noggrant. Vara varsam och fast, alltid respektera din dotter som du lär henne din moral och värderingar. Puberteten börjar tidigare orsakar vissa 9 och 10-åriga flickor att känna självmedveten, lynnig, irriterad och överkänsliga. Inte vara över oroliga din dotters popularitet. Dating och kläder val bör återspegla din familjens värderingar. Säg nej till kläder som du känner är ålder olämpligt. Dejting kan vänta. Din dotter kan skrika, "Jag hatar dig," eller protest på ett annat sätt. Genom att sätta dessa gränser, du skyddar henne från att växa för tidigt och sätta sig själv i situationer hon är känslomässigt och kognitivt oförberedd för.