mynewspapers.net

Pro & nackdelar med väte maktVäte makt är ett möjligt alternativ för en alternativ energikälla. Vissa biltillverkare överväger att använda elektriska utdata från en inre vätebränsleceller till power bilar. Vätgasdrivna bilar skiljer sig från andra eldrivna bilar, som El som produceras från väte och syre från bränslecellen, i motsats till tidigare laddning. Du bör överväga fördelarna och nackdelarna med väte makt när det gäller hur du skall kunna utnyttja väte makt i framtiden daglig användning.

Utsläpp

Utsläppen från väte makt är minimal. Det enda utsläppet från väte makt är vatten. Men orsakar processen att skapa vätgasbränsle behövs för att leverera bränsle cellerna stora koldioxid (CO2) utsläppen. Metoder för närvarande inte att fånga den resulterande koldioxiden, en process som kallas kvarstad, när producerar väte makt.

Väte

Vätgas är en riklig resurs finns naturligt i vår miljö både som en naturgas och direkt i vatten. Väte är dock svårt att lagra, eftersom det kräver högt tryck lagring, och är också svårt att överföra hela nationen.

Kostnaden

Vätebränsleceller kan vara dyra. Platina används för många väte celler och är en stor anledning till varför väte celler är dyra att tillverka. Väte själv är också ett dyrt material till transport. Kritiska infrastrukturen för att stödja vätgasdrivna fordon, till exempel vätgas "" bensinstationer, skulle vara dyrt att genomföra. Men jämfört med bensin, väte kan ge mer energi till bilen och kan vara kostnadseffektivt att drivrutiner via högre gas körsträcka det ger.

Säkerhet

Vätgas utgör en säkerhet oro för konsumenter och även någon individ som direkt arbetar med väte. Vätgas är en explosiv gas. En enkel gnista kan orsaka en stor explosion.