mynewspapers.net

Pro & nackdelar med varuautomater

Pro & nackdelar med varuautomater


Varuautomater. För vissa är de en gudagåva, poppar upp i precis rätt tid under en paus mellan klasser eller en lång natt på vägen utan en bit mat. Till andra är de en ondsint, pengar-sugande demon, smädar du med höga priser och ständigt närvarande möjligheten att den fruktade "fastnat mellanmål." För- och nackdelar av automater är nästan oräkneliga.

Pro: Convenince

Varuautomater är normalt återfinns i par, både mat och dryck till någon med ett par spänn att avvara. Om man är i närheten och du på ett tight schema, ditt enda val kan vara att vänta ut det och svälta och alla vet hur hemskt det fungerar på fastande mage.

CON: kostnad

Detta är inte en universell sanning för alla automater, erbjuder många ohälsosamma mellanmål ett högt pris. Vad var en gång en 50 cent påse chips nu kostar 60p. Vad var en gång en 75 cent chokladkaka kostar nu en buck-femtio. Inflationen är ett högt pris att betala för bekvämlighet. För att inte nämna det finns en chans kommer maten fastnar på sin väg ut ur maskinen. Du tar en chansning varje gång du använder en varuautomat.

Pro: jobb

Varuautomater är inte några magiska skapande, strödda över jorden av änglar i hopp om att hålla världens magen full av bakverk, choklad och trail mix. Varuautomater finns ett företag. Människor behöver fylla på maskinen, ta pengarna från dess depository och hålla den väl underhållna. Detta ger arbetstillfällen och hjälper människor för deras familjer.

CON: Brist på hälsosamma alternativ

Enligt Center for Science i allmänhetens intresse finner"en landsomfattande undersökning av automater i mitt skolor och gymnasier att 75 procent av dryckerna och snacks säljs 85 procent är dåligt näringsvärde." Detta innebär att nästan nio av 10 snacks i varuautomater gör du liten nytta. Hälsosamma alternativ är successivt daterad läggs till automater, den har svårt att tro att ett äpple håller upp samt en Twinkie för att löpa ut fyra år från när det sattes i maskinen.

Domen

Även om varuautomater har flera fördelar och nackdelar, de verkar inte gå någonstans. Kostnad och brist på hälsosamma alternativ, kanske vissa människor vill överväga att hålla tills de kan hitta ett annat ställe att poäng några grub i stället för att tillgripa varuautomater. Som för alla andra, bara be du har tillräckligt inkvarterar att köpa detta pack av svensk fisk ovan majschips så du kan slå fast påsen du köpt ner i kärlet.