mynewspapers.net

Prick till prick aktiviteter för dagis

Prick till prick aktiviteter för dagis


Dot pussel och aktiviteter är älskade av barn överallt, och fungerar inte bara som underhållning, men som enkel lärande verktyg. Barnen ges ofta sådana pussel på dagis att hjälpa dem att utveckla hand-öga-koordination och visa sin förståelse av rätt sekvens av bokstäver och siffror. Sådan pussel bidra till att stärka barnets förståelse för grundläggande lektioner, även vid lek.

Ansluta prickar

"Ansluta prickar" är en dagis verksamhet där barn rita linjer från en numrerad punkt till en annan att slutföra en tecknad bild. Övningen hjälper ett barn Visa förståelse för den korrekta sekvensen av siffror. "Ansluta prickar" kompletteras ofta med penna och papper, även om vissa online versioner kan kompletteras med ett musklick och kan även utlösa en animering, som belöning för korrekt ifyllande av pusslet.

Dot ordet pussel

Förskolebarn kan läras stavningen av enkla ord med en utskrift som visar den korrekta sekvensen av bokstäverna i ordet, på ena sidan av sidan, och ett virrvarr av bokstäver på den andra. Syftet med aktiviteten är för barnet att visa sin läsförståelse genom korrekt Rita en linje mellan de prickade bokstäverna i rätt ordning att bilda presenterade ordet. Vissa ord pussel också form en tecknad disposition när slutförts korrekt.

Dot spårning

Vissa lärare hjälpa barn börjar skriva genom att bryta grundläggande brev i många små prickar, och som täcker den här mallen med ren ritpapper. Barnet kan dem helt enkelt rita matchande prickar på ritpapper, över brevmall, när hon lär sig att skriva bokstaven korrekt. Denna metod kan användas för enkla ord eller symboler också.

Matchande/räkna spel

Enkla matchande spel, till exempel "Som dessa inte hör?" eller "vilken är olika?" finns lämpliga aktiviteter för förskolebarn som testar deras förmåga att urskilja mellan liknande objekt. Dessa match spelet poster har ofta olika antal punkter, såsom prickar på en klänning, som ett sätt att testa ett prechool barns grepp om kvantitet. En liknande alternativt test är att be ett barn att berätta hur många ballonger på en utskrift har ränder, och hur många har prickar.