mynewspapers.net

Presenter till far-och morföräldrar att ge vid dop

Presenter till far-och morföräldrar att ge vid dop


Mor-och farföräldrar spelar en viktig roll i livet av barnet att vara döpt. För vissa, kan barnet aldrig få möjlighet att veta hans farföräldrar så det är viktigt att ge gåvor som bär känslor och minne. Personliga gåvor är några av de bästa alternativen för mor-och farföräldrar att ge till sina barnbarn. Gåvan ska återspegla morföräldrars tro och stöd av barnets hängivenhet till Kristus och kristendomen.

Inramade ord

Far-och morföräldrar kan skriva ett brev eller en dikt som professionellt kan skrivas ut eller transkriberas av en professionell kalligraf. Brev eller dikt kan skrivas med avsikt att som läses av barnet senare i livet. Det kan innehålla ord av uppmuntran och stöd. Denna word gåva kan också kommunicera den morföräldrars djupa tro på sin tro och vad deras tro har betytt för dem. Ordet gåva kan också överväga morföräldrarna kärlek och uppskattning av livet av barnbarnet.

Cross

Ett kors i form av en väggbonad eller smycken är en lämplig gåva för en morförälder att ge vid ett dop. Korset kan graveras med personens namn och datum för dop. Det kan även andliga innebörden av barnets namn eller en skriften vers som representerar mottagarens liv.

Bibeln

A kan graveras på framsidan med barnets namn och datum för dop. Mor-och farföräldrar kan även en särskild anmärkning på insidan av omslaget så barnet vet var Bibeln kom ifrån som hon blir äldre. En bibel gör en användbar present eftersom barnet kan använda det som han växer upp och mognar i tron att lära om Gud.

Hemlagad gåvor

En hemgjord present kan vara något uppskattad av familjen och mottagaren när hon växer. En morförälder kan göra en quiltad filt som är personlig med en kristen symbol eller en skriften referens. Eller, farförälder kan skapa en bild collage efter dop med bilder tagna i hela dop. En annan hemmagjord present är en keepsake box tillverkad av en gammal skokartong som är täckt den med bilder, programmet från dop och andra minnessaker.