mynewspapers.net

Presenter till en 83-årig kvinna

Presenter till en 83-årig kvinna


Det är inte svårt att köpa presenter till en 83-årig kvinna. Äldre människor är inte vanligtvis svårt att köpa för eftersom de är oftast tacksamma för din omtanke. Tänk eventuella funktionshinder när du gör dina inköp - du ska inte köpa en bok för någon som inte kan se bra, eller köpa Obs papper för någon som är lamslagen med ledinflammationen. Försök att tänka "utanför boxen" och du kan komma med några idéer för att göra henne lycklig.

Tid

Den bästa presenten för äldre är gåvan av din tid. En 83-årig kvinna får jättegärna gå till ett te-rum. De blir allt mer populärt nu, och de är ofta påminner om tider gått när folk klädde sig och gick ut för en trevlig eftermiddag te och kakor. Eller ta henne till lunch eller middag. Ge henne ett presentkort till en plats som hon gillar, eller göra ett presentkort själv från kort papper om hon kan plocka tid och plats för lunch eller middag. Det är bra för en äldre person moral att komma ut ur huset och spendera tid med familj och vänner är deras favorit sak att göra. Göra kuponger för saker du kan göra runt hennes hus. Hon skulle nog uppskatta hjälp med hushållsarbete, gården arbete eller udda jobb. Det är oftast svårt för åldrande kvinnor för att böja sig, böja och göra de jobb som de en gång gjorde runt huset. Du kunde göra en kupong bok för fem hus rengöringar, fem gräsmatta sticklingar och gutter rengöring i höst. När du är där gör jobbet, sitta och prata i några minuter. Äldre är ofta ensam och njuta av berätta historier. Om hon är en släkting, kan du få värdefull information om din släktforskning från hennes berättelser om hennes familj.

Gåva-token

Överväga att ge din pensionär ett presentkort till en tjänst som hon kunde använda som manikyr, pedikyr, klippt eller städning. Ofta seniorer på en strikt budget och kommer att uppskatta gåva inträden till deras butik. En annan möjlighet är ett presentkort för en stor låda butik. En äldre kvinna har vanligtvis tillräckligt "stuff", men hon kanske gillar kläder, DVD-skivor av gamla visar hon kan titta på, CD-skivor med gammal musik, böcker eller en elektrisk filt. Ta hennes shopping att plocka något ut efter att du ge henne den presentkort eller presentkort.

Presentkorg

Göra en gåva korg med godsaker. Äldre kvinnor har vanligtvis sötsaker som godis, kakor och torkad frukt. Undvika nötter eftersom de är hårda på tänderna. Du kan inkludera ost, kex och frukt. Alternativt kan du göra ett blomsterarrangemang. En annan idé är att ha ett arrangemang av "Ätbara blommor," frukt ordnade i form av blommor och gjorde till hörnstenarna.

Material att läsa

Äldre människor brukar njuta av behandlingen. Försök att få böcker och tidningar med större tryck, om möjligt. "Läsarna Digest" och en tidning som heter "Reminisce" är favoriter med äldre kvinnor. Köpa en elektronisk läsning enhet som hon kan köpa billiga böcker att läsa på är ett bra alternativ eftersom hon kan göra tillräckligt stora för att läsa ut. Om hennes syn inte är tillräckligt bra för att läsa, kan du köpa henne en CD-spelare och böcker på CD. Hon kan lyssna på böcker som en förändring från att titta på TV.

Fåglar

Köpa henne en fågelbordet och fågel frö, och kanske en fågel bok som hjälper henne identifiera raser av fåglar. Du kan också köpa kikare att gå med den. Hon kan titta på fåglar och ser dem i sin bok att se vilken de är. Du kan inkludera en journal för henne att skriva ner när hon såg olika sorters fåglar.

Bilder

Pensionärer älskar att minnas. Gör ett vackert fotoalbum med äldre bilder som du kanske kan samla från hennes familjemedlemmar och nyare bilder av hennes barn, barnbarn, syskonbarn, brorsöner och några andra barn i familjen. Har en familj porträtt tagna med flera generationer, om möjligt. Försöka få en bild av henne med hennes dotter, barnbarn och barnbarnsbarn. Detta skulle vara ett bestående minne hon skulle skatten och något den yngre generationen kan se tillbaka på att minnas henne senare.