mynewspapers.net

Presenter till äldre föräldrar på jul

Presenter till äldre föräldrar på jul


Att hitta rätt julklappar till äldre föräldrar kan vara en utmaning. Många äldre föräldrar hävdar de inte behöver något, men de flesta barn vill göra något speciellt. Överväga objekt som gör dina föräldrars liv lättare, möjligheter till social interaktion, underhållning-relaterade presenter och gåvor från hjärtat.

Anställa en gåva

Som föräldrar ålder de förlorar förmågan att hålla med vissa liv funktioner. Hyr en hushållerska som en present till dina föräldrar så någon kommer i varje två veckor och damm, dammsuger och rengör badrum och kök. Anlita en trädgårdsmästare om dina föräldrar bor i en enda familj hem, så gräsmatta, buskar och träd tas om hand ordentligt. Betala någon för att ta bort snö från trottoarer, steg och uppfart på vintern.

Hjälpa till med medicinska utmaningar

Gamla föräldrar förstår ofta inte samt när de var yngre. Köpa stor text böcker, spelkort och klockor. Placera några förstoringsglas i hemmet att hjälpa dina föräldrar läsa recept flaskor, göra korsord och följa recept. Telefoner med stora knappar och förstärkt mottagare hjälpa föräldrar med hörselproblem. Om nödvändigt, investera i en utfrågning-stöd-kompatibel telefon. Ordna och betala för en förare att ta föräldrar till läkarens möten om varken kan köra.

Social interaktion

Om dina föräldrar har möjlighet att delta i lektioner, registrera dem i målning, motion, musik eller historia klasser. Om de kan ta hand om ett djur, ordna dem till få en sällskapsdjur; studier har visat att djur kan förbättra en persons känslomässiga och fysiska välbefinnande. Betala för yrkesutbildning och lydnad skolan. Om du har syskon som bor i en annan stad, ge dina föräldrar flygbiljetter att besöka. Ge gåvan av ett telefonkort för långa avlägsen chattar och visa dem hur man använder Skype.

Underhållning

Betala för extra kabelkanaler eller en kabel-leverantör som gör mamma och pappa att titta på utökade film eller sportkanaler. Abonnera på en satellit radio för dem. Prenumerera på stor text tidningar i en genre som de gillar, till exempel nyheter, matlagning, aktuella händelser eller kändis information. Ställa in en digital fotoram, programmerade med år av sina favoritbilder. Lägga den nära TV: N så de kan växla från att titta på en skärm till en annan. Köp presentkort restaurang och har tillräckligt med pengar så att dina föräldrar kan underhålla vänner.

Gåvor från hjärtat

Nr 1 gåva mest äldre föräldrar värnar mest är tid med barn och barnbarn. Om du bor i en annan stad eller stat, ge en julklapp av dig själv, make/maka eller barn. Om din gamla föräldrar har möjlighet att delta i en familj kryssning, planera en för alla åldrar. Om du själv bor i en avlägsen stad, ge dem biljetter för en tåg resa till din stad och ge pengar till mat och oförutsedda utgifter. Erbjuda ett hotellrum om ditt hem är bullriga med små barn eller inte är tillräckligt stor.