mynewspapers.net

Potträna en Westie valpWestie är det accepterade smeknamnet av rasen terrier kallas West Highland terrier. Dessa hundar är vänliga och lurviga med personligheter många gånger större än deras små kroppar. Fet arten av en Westie gör dem svårare att potträna än andra hundar, men med lite tålamod, hängivenhet och en massa kärlek du kan hjälpa din valp ta sig igenom svåra scenen. Potträning för hundar avser lära dem att använda ett visst område till pottan, precis som en katt skulle använda en skräp låda.

Instruktioner

• Utforma en disponibel, absorberande golv pad i området du vill beteckna som den potta och placera en grind runt den. Lägga en filt och lite leksaker i samma område till göra din hund bekväm, men placera dem som långt från kuddar som möjligt.

• Leda din hund till området potta och låt den gå in. Stäng inte porten tills det känns säkert att vara själv.

• Visar hunden kuddar och lämna hunden i området tills det defecates eller kissar på pad. Bo i närheten så att du kan se när din hund är klar.

• Ge valpen en behandling så snart du ser att det har lättat själv på plattan, och kassera nedsmutsade pad. Låt hunden så snart som du har gett den behandling.

• Ta din hund till området potta varje 2 timmar för att kunna potta. En ung valp kommer att sannolikt befria sig dessa mellanrum. Det kommer också lindra sig efter vakna, spela, äta och dricka, så ta med den till pottan ofta att undvika olyckor. Ge hunden en njutning varje gång det framgångsrikt smutsar kuddar och låta hunden ut i gated området omedelbart soit lär sig vad detta område är för.

• Ta bort grindarna och filtar från runt pottan i etapper, tills din hund är bekant med pottan utan att behöva utfärda utegångsförbud för att bo där.