mynewspapers.net

Potato ogräsbekämpning

Potato ogräsbekämpning


Potato ogräs avser ogräs som invaderar potatisgrödorna. Om du vill dra en stötfångare potatis gröda, kommer att du behöva ägna lite tid och energi till pre- och post framväxande ogräsbekämpning.

Potatis

Potatis är en cool säsong gröda. Även om de kommer att växa i en rad olika jordar, föredrar de väldränerad, någorlunda djup lerjord, eller en blandning av sand, lera och silt.

Weed problem

Det finns en mängd ogräs som kommer att invadera potatisgrödorna. Dessa ogräs inkluderar barnyardgrass, Vinda, cudweeds, dodders, foxtails, quakcgrass, sadburs, pigweeds och witchgrass. Det största problemet med ogräs är att de rånar näringsämnen, vatten och solljus från potatis, vilket resulterar i en minskad och sämre skörd.

Metoder för kontroll av

Att hålla jorden där din potatis gröda växer väl befruktade hjälper din potatis blomstra, därmed förhindra ogräs från att förvärva de näringsämnen de behöver för att växa. Dessutom överväga sprida en herbicid. Gemensamma herbicider används för att döda ogräs som påverkar potatisgrödorna inkluderar Roundup 4S, Gramoxone Inteon och lie 4.2. Dessa är icke-selektivt ogräsbekämpningsmedel; de måste således tillämpas före plantering eller innan potatisen växa fram. Alternativt kan du använda en pensel för att gälla ogräset bara bekämpningsmedlet. Annars kommer att bekämpningsmedlet döda potatis grödan.