mynewspapers.net

Positiva och negativa effekterna av sociala nätverk

Positiva och negativa effekterna av sociala nätverk


Sociala nätverk har blivit en stor del av samhället. Även stora företag och kändisar hoppar på tåget sociala nätverk. Många människor vaknar varje dag och kolla sociala webbplatser första sak på morgonen i stället för att nå för en tidning. Enligt Mashable.com, från och med juni 2010, spenderar amerikanska Internetanvändare mer än 22 procent av deras online tid med hjälp av ett socialt nätverk. Eftersom människor spenderar en stor mängd tid surfa sociala nätverk, är det viktigt att peka på några av de positiva och negativa effekterna att sociala nätverk kan ha på ett samhälle.

Att hjälpa små och medelstora företag

Sociala nätverk kan hjälpa små och medelstora företag i stort sätt. Traditionella medier som tryckta tidningen annonser och radioreklam kan kosta tusentals dollar som vissa små och medelstora företag inte har i en ned sparsamhet. Sociala nätverk kan småföretagare att få kontakt med potentiella kunder och klienter gratis, kostar ingenting men tid och energi. Marknadsförare på små företag kan skicka kuponger till Facebook-grupper eller köra kampanjer på Twitter. Förutom att generera intäkter hitåt, kan företag också få positiva och negativa feedback direkt från konsumenterna.

Beroendeframkallande

En negativ aspekt av sociala nätverk är att det kan vara beroendeframkallande. Spendera alltför mycket tid på sociala nätverkssajter kan orsaka människor att förlora fokus på aktiviteter på jobbet eller hemma. Sociala nätverk bör användas med måtta. Om någon spenderar så mycket tid på nätverk sociala att de inte sover tillräckligt många timmar per natt eller bortser från vänner och familj som vill tillbringa tid med dem personligen, sociala nätverk kan vara ett allvarligt problem.

Equalizer i publicering och marknadsföring

Webbplatser för sociala nätverk lägger världens marknadsföring och publicering på en lika konkurrensvillkor. Före sociala nätverk dominerades mycket av publikation världen och främja världen av industriledare och kändisar. Nu alla kan skapa en produkt, bild eller varumärke och hitta en följande online. E-böcker är allt mer respekt och popularitet tack vare elektroniska avläsningsanordningar. Dagarna före sociala nätverk, skulle okända författare behöva fråga stora förlagen och hoppas för en matbit. Nu kan alla som tror på sin bok skapa en e-bok på egen hand och främja det på sociala webbplatser.

Delning för mycket

En annan nackdel med sociala nätverk är att vissa användare helt enkelt delar för mycket information. Människor kan förlora sina jobb eller en vänskap över läckande information på sociala nätverk. Även om en användare av ett socialt har hennes sekretessinställningar på högsta nivå, kan deras information fortfarande föras vidare av någon på sin kompislista. Det tar inte mycket för en arg anhängare att kopiera och klistra in en status eller hämta en bild om de är ute efter hämnd.