mynewspapers.net

Positiva & negativa effekter av Internet

Positiva & negativa effekter av Internet


Med tillkomsten av Internet, har ditt liv förmodligen gjorts mycket lättare med tanke på mängd information som finns tillgänglig och antalet uppgifter som kan nu utföras online. Men kan kostnaden för att köpa en dator och använda Internet vara kostsamma. Det finns också frågan om giltigheten av källor när de söker information.

Positivt: Mängd Information

Internet är ett otroligt verktyg att använda för hemuppgifter eller projekt. Om du behöver forskningsinformation för ett papper eller en uppsats, finns det ett antal utmärkta resurser finns på webben, till exempel Internet bibliotek eller en av de många online uppslagsverk. Internet Public Library är en online referens där vetenskapsområdet kan svara på dina frågor. Internet har också gjort söker information mycket snabbare än tittar genom tryckta resurser.

Positivt: Internet baserad underhållning

Internet gör att du kan dra nytta av många former av underhållning. Webben är värd en rad underhållningstjänster såsom YouTube att titta på online video postat av människor runt om i världen, MySpace att interagera med vänner och familj online, och också RealPlayer kan njuta av din favoritmusik, filmer eller foton. Dessa positiva effekter av Internet kommer att utveckla roliga aktiviteter för hemunderhållning.

Negativ: Tidskrävande

Som antalet webbplatser på Internet ökar, ökar hur mycket tid du spenderar bläddra information också. Internet har blivit en enorm tid investeringar och ibland ett enormt slöseri med tid. Också, när du försöker gå igenom din e-post, kan du att spendera fem till 10 minuter innan du slutligen hitta ett e-postmeddelande som kräver din uppmärksamhet. Många e-postmeddelanden är reklam eller spam.

Negativ: Opålitlighet resurser

En annan negativ inverkan som du kan köra över när de använder Internet tar emot information som är opålitliga. Tyvärr finns det en hel del information ute från oackrediterade källor att publicerar sina egna hemsidor. De kull Internet med förfalskade eller överdrivna information om olika ämnen. Du måste vara försiktig när du surfar på Internet för forskning eftersom många webbplatser du inte kanske har trovärdighet. Innan du skickar en rapport någon information du samlat in från en webbplats, se till att webbplatsen är tillförlitlig.