mynewspapers.net

Positiva effekter som Harry Potter har på barn

Positiva effekter som Harry Potter har på barn


Sedan lanseringen av den första delbetalningen 1997, har Harry Potter-serien haft en enorm inverkan på världen av barnlitteratur. Hyllad över hela världen, krönikor den sju-roman serien äventyr Harry Potter, en ung trollkarl och hans många äventyr på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Böckerna är sprängfyllda av magi, skolåldern elände, vänskap, smala flyr och den urgamla kampen mellan gott och ont som Harry står inför den onda trollkarlen Lord Voldemort gång. Tippad som ett litterärt fenomen, har Harry Potter-serien fått beröm av lärare för sin förmåga att hålla barnen vrida sidorna. Serien är föremål för kritik kring ofta mörka föremålet, har forskning visat att Harry Potter har olika positiva effekter på barn.

Ökande läskunnighet

Den mest cut-and-dry positiva effekten av Harry Potter-böckerna ökar läskunnigheten bland unga människor. Romanerna har kuslig förmåga att hålla barn och vuxna vända tusentals sidor som utgör serien. I dess 2006 barn och familj betänkande, Scholastic såg ut att samla in kvantitativa uppgifter om att serien var med på unga läsare. Enligt studien säger 51 procent av barn som läser Harry Potter-serien att de inte läste för roligt innan du läser böckerna. Samma studie visar att 65 procent av barnen sa att de gjorde bättre i skolan i allmänhet till följd av deras exponering för Harry Potter-serien.

Moral och vänskap

En studie i Journal för moralisk utbildning 2002 föreslog att Harry Potter-serien ger barn värdefulla lektioner i moral och vänskap. Tidigt i serien, studie konstaterar, är moral ofta målade i svart och vitt. Skillnaderna mellan gott och ont är enkel och tydlig. Eftersom serien fortskrider, berättelser vara mer moraliskt tvetydiga, uppmuntra barn att sätta mer eftertanke i skillnaderna mellan rätt och fel. Under hela böcker, är Harrys överlevnad och framgång ofta skulden till de vänskap som han har odlat och hans etiska beslut.

Kraften i positivt tänkande

Eftersom de löper genom sina studier, kan unga guiderna producera trollformler endast av fokus och tro på sin förmåga. I den tredje delutbetalningen av Harry Potter-serien, "Harry Potter och Prizoner från Azkaban," möter de unga guiderna en mytisk varelse kallad en boggart i deras försvar-mot-the-dark-arts klass. Boggart är både en pest och en förvandlingskonstnären, förvandla sig till vad den person som står inför det mest rädsla. Boggart sig livnär sig på rädsla och ilska; Det enda sättet att besegra en boggart därför att kontrollera dina känslor och tänka på något gott. Upprepade gånger under hela berättelser, de unga guiderna möter något skrämmande och hitta kraften inom sig att övervinna den.

Karaktärsutveckling

På Hogwarts, eleverna är indelade i fyra hus: Gryffindor, Slytherin, Hufflepuff och Ravenclaw. Hela året tävlar husen om äran House Cup. Individuellt, kan eleverna tjäna och förlora poäng för sina hus, bygga en gemensam ansvarskänsla. Varje elev känner stolthet och ansvar för deras respektive hus. Dessutom fungerar till rektor på Hogwarts, Albus Dumbledore, som en moralisk kompass för eleverna, att betona att kraften att göra rätt val när de ställs inför motgångar är av stor betydelse.