mynewspapers.net

Positiva effekter av musik på tonåringar

Positiva effekter av musik på tonåringar


Musik är ofta riktade till tonåringar, och eftersom tonåringar går normalt igenom stora förändringar och börja göra livet-att påverka beslut i tonåren, många naturligtvis undrar vilken inverkan musik har på tonåringar. Det uppmuntrar till våld? Hjälp provresultat? Uppmuntra kvinnofientliga åsikter? Lära dem värdefulla lärdomar? Kanske finns det några negativa effekter, finns det olika positiva effekter musik har på tonåringar, alltför.

Akademiskt

Musik kan hjälpa studenter förbättra akademiskt, särskilt studenter som studerar musik och lär dig ett musikinstrument. Studera musik innebär matematik och naturvetenskap, så att eleverna ofta förbättra i dessa områden. Denna förbättring kan gynna dem på tester, som SAT. Enligt College-bundna seniorer nationella rapporten, gjort 2001 av betygsnämnden College gjorde studenter som deltar i musik prestanda, i genomsnitt 41 poäng högre på matematik och 57 poäng högre på verbala än studenter som inte delta i musicerandet.

Känslor

Att vara tonåring kan vara en tuff tid känslomässigt, som kroppen går igenom en hel del förändringar. Musik är en särskilt känslomässiga konstform som täcker alla typer av känslor, inklusive glädje, ilska, sorg, ånger och ångest. Det är därför musik kan vara särskilt meningsfullt att tonåringar. Om de kan hitta en låt som matchar deras humör, kan de känna komfort, som om en vän är med dem, som om de inte är ensamma i sina känslor. Musik är ett sätt att uttrycka känslor, skulle många tonåringar försöka göra sin egen musik, som kan skapa friska känslomässiga uttryck.

Lär dig mer om kulturer

Musik är ofta förankrade i kultur, och nästan varje kultur har producerat musik till dem. Således, lyssna på musik kan lära tonåringar mycket om sin egen kultur och andra kulturer som de inte kanske normalt utsätts för. De kan lära sig musikaliska traditioner, musikinstrument, historielektioner, politiska frågor som kultur och mer. Plus, som lyssnar på musik är en rolig aktivitet för många tonåringar, detta kan ofta vara ett roligare sätt att lära sig en kultur, snarare än att helt enkelt läsa en lärobok.

Bygga upp samhällen

Musik smak och intressen kan ofta ge människor tillsammans, speciellt tonåringar. Lära sig en annan tonåring gillar samma stil av musik eller band kan vara ett enkelt sätt för två tonåringar att dela en anslutning och börja ett förhållande, om vänskap eller något mer. Musiken är också, ofta avnjutas offentligt, på konserter och klubbar, platser tonåringar ofta hänger. Vanligtvis delar människor gå på dessa konserter och klubbar redan ett gemensamt intresse, att visst band eller musikstil, så en anslutning kan göras enkelt. Som tonåringar känner ibland isolerade eller som utstötta, kan musik hjälpa till att bygga en känsla av gemenskap.