mynewspapers.net

Positiva effekter av MP3-spelare

Positiva effekter av MP3-spelare


MP3-spelare har förändrats dramatiskt den roll som musik spelar i vårt dagliga liv, ger oss nästan konstant tillgång till våra personliga lyssnande samlingar samt att underlätta lätt och nästan ögonblicklig expansion. Medan många konsumenter ser ökad valfrihet och tillgång som fördelar, höra vi ofta mer om de negativa effekterna av MP3-spelare, nämligen möjligt hörselskador och rising musik piratkopiering, än vi vet om de positiva effekterna.

Större omsättning

Th baksidan till förhöjd musik piratkopiering är mer speltid. På grund av lätthet av nedladdning, överföra och lyssnar på MP3s, kan konstnärer få deras musik ut till fler människor mycket snabbare än tidigare. Dessutom tillåta MP3s människor att dela media, leder inte bara till större rörlighet för konstnärer genom snöbollseffekten, men också mycket större musikaliska val för lyssnare.

Skapa din miljö

Som projekt av studenter för studenter påpekar tillåter MP3-spelare en person att välja hennes mediemiljö hela dagen. Enligt pediatrik utskottet för kommunikation, är amerikaner utsatta för 3 000 annonser per dag i genomsnitt. MP3-spelare kan du välja din egen media, sätta spelaren i fickan och gå vidare med en promenad, en bussresa eller en annan verksamhet utan ljudmässiga intrång.

Bulk minskning

MP3-spelare är mycket mindre än tidigare mediaspelare och MP3s tar liten fysisk plats, vilket leder till en sänkning av bagage som användare måste bära runt. Juryn är fortfarande ute på huruvida detta innebär en minskning av totala avfall (att göra en MP3-spelare innebär en industriell process minst lika giftigt som en Walkman eller skivspelare), men denna minskning är möjligt.

Förbättrad koncentration och prestanda

För många människor ökar lyssna på musik koncentrationen, särskilt för aktiviteter som motion och studera. Med MP3-spelare, kan du enkelt sätta ihop en spellista, träffar spela och bedriva din verksamhet med ett bra soundtrack utan att behöva stoppa och byta CD-skivor eller dra en stereo runt. Forskning tyder på att bakgrundsmusik förbättrar fysisk prestation, att göra MP3-spelare ett enkelt sätt att få ut mer av din träning.