mynewspapers.net

Pore städredskapDet finns en överväldigande mängd hudvårdsprodukter, verktyg och regimer som lovar att minimera olja, hydrat eller klart och allt däremellan. Igentäppta porer är en viktig fråga för många tonåringar och vuxna.

Rengöringsmedel och masker

Bensoylperoxid och salicylsyra är vanligt förekommande i rengöringsmedel för att rensa porer, eftersom de lös smuts och bli porer av olja och talg som orsakar finnar. Over-the-counter rengöringsmedel innehåller så mycket som 2,5 procent av det här. Högre nivåer, 5 till 10 procent, är tillgängliga genom recept från din hudläkare. Många rengöringsmedel speciellt formulerad för att ren porer också exfoliera huden med små pärlor eller naturliga ämnen som krossade valnöt skal. Lera-baserat masker används för att rensa och skärpa porerna. Masker bjudet för deras por-clearing makt också innehåller eukalyptus, mint eller andra naturliga sammandragande egenskaper används för att djupt rengöra och uppdatera hud.

Pore Strips

Bioré pionjärer por remsa innovation med sin klibbiga band avsedd för användning i "T-zonen." Med ingredienser inklusive trollhassel, känd för sin sammandragande egenskaper, remsorna går på huden våta, förbli i 10 till 15 minuter för att skapa starka band och lossnar, dra ut smuts, olja och pormaskar från porer.

Blackhead Remover

Dubbelriktade blackhead removers utvinna pormaskar från huden med hjälp av trycket. Dessa verktyg är metall och har små ägg-formade hål i varje ände; en är lite större än den andra och utformade för användning på större ytor. Tillverkare inkluderar Tweezerman och Revlon.

Suganordning

Det finns batteridrivna enheter som använder sug att djupt rengöra porer prissatt 16 pund eller mer från och med 2010. Panasonic tillverkar en modell som sprutar en fin vattendimma på huden att öka sugningen som drar ut smuts och olja från huden. Dessa pore rengöringsmedel finns hos många återförsäljare, men är inte så lätt tillgänglig som rengöringsmedel, pore strips och blackhead removers.