mynewspapers.net

Populära 1940-talet frisyrer

Populära 1940-talet frisyrer


Frisyrer på 1940-talet var starkt påverkad av andra världskriget. Ransonerna var placerade på många tyger på grund av kriget, så kvinnor försökte uttrycka sig med glamorösa everyday frisyrer som seger rullar eller peek-a-boo fransar. Mäns frisyrer under detta decennium var också en återspegling av krigstid. Mäns populära frisyrer med militära stilar liksom stilar gjort populärt av kändisar.

Peek-a-Boo Bang

Peek-a-boo bang frisyren kännetecknas av långa, vågiga, sida-parted hår som täcker del av ansiktet, inklusive en av ögonen. Även om namnet antyder fringe, lagret bärs över ena ögat är inte kortare än resten av håret. Veronica Lake bar denna populära stil. Formatmallen sågs som sexig, men det var ofta opraktiskt, som visionen om kvinnan bär hennes hår i denna stil var blockerade av håret. Enligt webbplatsen mode encyklopedi orsakade stil många fabriksarbetare ha hår-relaterade olyckor på jobbet. Peek-a-boo bang var populära, blev hållbarhetstiden för stilen kortvarig.

Victory Rolls

Namnet på denna frisyr togs från en bekämpa fighter plan manöver och slitna delvis för att visa stöd för trupperna striderna världskriget. Kvinnor som ville bära victory rolls sov i rullarna att ställa sitt hår. På morgonen, de skulle ta bort rullarna. Enligt webbplatsen 1940-talet frisyrer skulle kvinnan skapa en rulle genom att hålla en främre delen av håret på ena sidan av huvudet, vika det bakåt tills rullen var aktiverad sig själv och sätter den på plats. Förfarandet skulle vara samma för håret på motsatta främre sidan av huvudet. Victory rolls kan bäras antingen med cascading vågor i ryggen eller som del av en upp-göra.

Pompadour

Populära 1940-talet frisyrer


Pompadours var populära för både män och kvinnor under 1940-talet. För att uppnå den signatur sittpuff hår förknippas med pompadour, skulle en person börja med snittning av håret framtill på pannan. Då var håret kammade rakt ner ungefär halvvägs från rötterna på sidan mittemot pannan. Håret framtill på avsnittet var kammat igenom och slätade för att dölja den backcombed delarna. Avsnittet backcombed eller retad, i håret är det som ger pompadour sin volym. Mäns pompadours bars ofta med slicked tillbaka sidorna hålls på plats med håret fett. Kvinnor kan bära en pompadour med ringlad lockar eller som en del av en upp-göra frisyr. Joan Crawford var en kändis som ofta bar en pompadour i fyrtioårsåldern.

Mäns frisyrer

Populära 1940-talet frisyrer


Förutom pompadour var andra frisyrer populära för män under fyrtiotalet. Militära frisyrer som flattop och besättningen snittet var utslitna av många män. En flattop frisyr klipps mycket kort på sidorna och baksidan av huvudet, men håret på toppen är längre för att ge det en jämn, platt utseende. I en besättning cut, hår är längre framtill och avsmalnande gradvis kortare längs sidorna och baktill. Hudson's Guide tyder på att besättningen snittet hade en mer rund än flattop. En annan populär fyrtiotalet mäns frisyr var slicked tillbaka utseendet gjort populärt av storheter som Clark Gable. Män som ville ha denna look skulle växa ut de övre skikten av håret och sedan slick dem tillbaka med håret fett.