mynewspapers.net

Poppande ljud i väggarna & vinden

Poppande ljud i väggarna & vinden


Om ditt hus är att ge dig kalla kårar på grund av smällande ljud från innanför murarna och upp på vinden, kan du förmodligen krita upp till något annat än sprit från bortom graven. Popping är ett vanligt sätt att beskriva en mängd olika ljud som gör att ett hus, och orsakerna är varierande. Allt från helt naturliga ljudet av ett hus till problem måste du adress. Lära sig de olika orsakerna till dessa ljud kommer att låta dig veta vad, om något, du behöver göra för att stoppa den.

Lösa

Om ditt hus byggdes nyligen eller om det är mycket gammal, det kommer att gå igenom en process som kallas lösa. Dessa är mindre justeringar att huset gör när den anpassar sig till formen på marken under grunden. Bosättningen kan aldrig helt slut, och enstaka pop orsakad av stress eller rörelse på bjälklag, leder och de olika delarna av huset är helt normala som väggar och tak inte utvecklas stora sprickor. Om de gör det, måste du kanske en byggnadsingenjör att inspektera hem för att se om den behöver ha bryggor installerad för att stödja den.

Rör

Ibland poppar ljud börjar när varmvatten aktiveras någonstans i huset. När varmvatten går igenom PVC-rör, expanderar de. Om rören var installerat med minimal utrymme att växa och krympa, kan rören gnugga mot trät av strukturen i väggar, tak eller golv. Detta kan beskrivas som ljudet av en pingisboll studsar på väggen från andra sidan. Detta är vanligtvis inte ett stort problem, och rören nödvändigtvis lider inte någon skada från denna gnidning, men det kan vara värt att bredda hål eller annars isolera rören för att förhindra buller eftersom det inte är tekniskt "normala".

Trummorna

Poppar ljud kan låta som de kommer från väggarna när ljud faktiskt reser ner luftkanaler i hela huset. De poppar kan låta ganska högt som expanderar varm luft eller kall luft krymper den metall kanalsystemet, vilket får dem att pop. Du kan alltid använda en hammare för att slå en buckla i kanaler att gå alltför lätt att göra dem styvare och mindre benägna att pop.

Temperaturförändringar

Temperaturen i ditt hus går upp och ner, de material som används för att bygga ditt hus expandera och kontrakt med värme och kyla. Denna expansion och kontraktion medför ofta knäppande ljud i trä eller andra material. Det är därför många människor märker de saker som går "pop" i natt. Huset är tystare som människor sömn och huset kyla snabbt i avsaknaden av solen.

Skadedjur

Ett problem som skulle kunna orsaka ett knäppande ljud i dina väggar eller på vinden är skadedjur. Möss, råttor, fåglar eller andra djur kan ha skrivit in hemmet och är tugga, gräva och picka på insidan av ditt hem från vinden eller innanför murarna. Detta är ett problem som kan leda till skador i hemmet och det måste åtgärdas så snart som möjligt av kräver en skadedjursbekämpare eller ett djur-flyttservice.