mynewspapers.net

Pojkarnas vinterkläder på 1940-taletMode är ständigt föränderliga, och då ingår inom det senaste århundradet. Pojkarna vinterkläder på 1940-talet var mycket annorlunda än dagens pojkarnas kläder. Under första hälften av 1940-talet, USA kämpade under andra världskriget, och kvinnorna och barnen i staterna förväntades att ransonera vissa tyger och metaller för krigsinsatsen. Pojkarnas kläder var följaktligen mycket enkelt och ofta rekonstruerade från hand-me-down vuxen kläder. Mannens skjorta, till exempel kunde tas och förkortas så att den passar en ung pojke. Men hårda vintrar i många delar av landet menade att barn behövs för att samla upp med nödvändigaste.

T-tröja

T-shirten absorberas svett och agerade som ett extra lager av isolering som en vinter underplagg för pojkar. T-shirten bars ursprungligen endast av militären under andra världskriget, men de underställs vunnit popularitet med unga manliga civilister, som kunde bära det under tröjor och jackor under kallare månaderna, och enbart under varmare månader. Under sena 1940-talet var det vanligt att se unga pojkar klädd i T-shirts och jeans.

Cap

Mössor av filt, bland annat material, var utslitna av pojkar under vintern. I början av 1940 var pojkarnas mössor kortare och plattare på toppen, med rundare kronor blir mer populärt nära mitten och slutet av årtiondet. Lite vinter mössa med öronlappar som kunde knytas under hatten och från öronen när inte i använda.

Knickers

Trosor, som var beskurna byxor som drabbade strax under knät, var modet för pojkar i tidiga 1940-talet. På vintern kunde trosor bäras med tjocka strumpor så hela benet var täckt. Under den mitten av-till - late1940s, trosor föll ur modet för mer avslappnade utseendet på denim jeans. Jeans kan bäras under alla årstider och gjordes från en tillräckligt slitstarkt material--denim--att tåla snö och aktiviteter som klättra i träd och bygga utomhus forts.

Hörselkåpor

Om en mössa kom med ingen öronlappar, skulle många pojkar på 1940-talet bära hörselkåpor, en trend som fortfarande populära idag. Eftersom många familjer bodde på landsbygden där shopping var knappa, skulle katalog återförsäljare som Sears, Roebuck & Co. och Montgomery Ward erbjuda barnens vinterkläder, inklusive hörselkåpor, genom kataloger. Montgomery Ward, sålde till exempel lamm päls hörselkåpor genom dess katalog i början av 1940-talet, enligt webbplatsen historiska pojkarnas kläder.