mynewspapers.net

Plockmat göra för en jubileumsfest

Plockmat göra för en jubileumsfest


En jubileumsfest, måste om firar en femtedel eller 50-års äktenskap, har mat för familj och vänner som har kommit för att hedra paret. Inkludera en mängd olika varma och kalla hors d'oeuvres eller finger livsmedel i din Festmeny. Även om menyn för en jubileumsfest inte kräver ett tema, är en idé att införliva juvel eller sten som symboliserar den särskilda årsdagen. Till exempel symboliserar rubiner traditionellt 40-årsdagen. En meny för parten kan omfatta plockmat som har färgen röd.

Aubergine spridning

Gör ett uppslag genom att mosa en rostad aubergine med tahini, citronsaft, olivolja, vitlök och salt. Även kallad Baba Ganoush, denna spridning har en Mellanöstern eller Medelhavsområdet smak och kan serveras med pitabröd eller andra typer av tunnbröd. Detta recept är särskilt betydelsefull för ett par som honeymooned i Medelhavet eller firade en speciell årsdag det.

Ostbågar

Servera små ostbågar som liknar den franska bakverk gougères. De är gjorda från en mjöl, ägg och smör deg med gruyère och Parmesan ost. Teskedar av degen gör lagom stora puffar som kan bakas upp till två månader innan festen, fryst och upphettas i ugnen strax före servering. Eftersom de är runda och ljust som pärlor, skulle Ostbågar fungera bra för en tredje eller 30 jubileumsfest.

Devilled ägg

Förbered devilled ägg med speciella ingredienser som har särskild betydelse i fira parets äktenskap. För den 20 eller 35 årsdag, som båda har emerald som deras sten, göra pesto devilled ägg med hackad basilika och pinjenötter La till äggsmeten äggula och olivolja i stället för majonnäs. Eller Lägg till rökt lax äggulorna för en smakrik bita.

Mushroom Croustades

Gör svamp croustades av fylla färdiga smördegen skalen med en blandning av svamp för ett par som har särskilt haft vandringar och gånger utomhus under deras äktenskap. Fräs champinjonerna med schalottenlök, örter, söt grädde och kaffirlimeblad, sked dem i bakverk skalen och baka.

Creme fraiche och kaviar Dip

Blanda ihop ett dekadent dopp med kaviar. Rör ner 56.7gr kaviar och 3 msk hackad gräslök i en kopp gräddfil. Servera dip med kex eller råa grönsaker.

Svärdfisk sallad i endiver

Göra en gourmet version av tonfisk sallad med stekt svärdfisk för ett par vars första datum var på en seafood restaurang. Blanda fisken med hackade Medelhavet oliver, basilika, citron och olivolja. Sked blandningen i enskilda endiv lämnar.

Desserter

Om jubileumsfest inte ingår tårta, tjäna ett par finger food desserter. Grädda små frukt tartlets eller cheesecake biter, eller göra chokladtryfflar. Om man och hustru serveras en viss typ av efterrätt på sin bröllopsfest, göra något som inte har några av samma smaker som den desserten.