mynewspapers.net

Plantering av tiden för Shirley vallmo & Tiger Lily frön i zon 4

Plantering av tiden för Shirley vallmo & Tiger Lily frön i zon 4


Plantering tider för många trädgård blommor beror på anläggningens växande vana--varje, perenn eller vartannat år-- och om den behöver kylning för att producera blommor. Shirley vallmo (Papaver rhoeas) och tiger liljor (Lilium lancifolium eller L. tigrinum) ger exempel på två främmande växter med mycket olika plantering krav i USDA härdighet zon 4.

Zon 4 trädgårdar

Bara för att en växt är inte född i norra Mellanvästern och övre bergsregioner betyder inte att inte kan den användas av zon 4 trädgårdsmästare. Zon 4: s fastlandsklimat funktioner varma, fuktiga somrar och kalla, torra vintrar. Trädgårdsmästare bygga ofta vindskydd av buskar eller staket för att skydda perenna trädgårdar. Varje anläggning eller sorten--odlade sorten eller hybrid--härdig nog att överleva genomsnittliga lägsta temperaturer på mellan 20 och 30 nedan noll Fahrenheit kan vara härdig bortom sina förfäders modersmål spänner.

Skillnader

Plantering av tiden för Shirley vallmo & Tiger Lily frön i zon 4


Den årliga P. rhoeas, först upptäcktes, och uppkallad efter byn Shirley, England. Vintrarna är milda och somrarna är ofta svalt och regnigt, och växterna själv sår lätt, blommar i färger som sträcker sig från vit genom rosa och rött, orange. Zon 4 är den nordliga ytterligheten av utbud av P. rhoeas. Perenn L. lancifolium, ursprungligen känd som L. tigrinum, växer från en lampa, en specialiserad rot som lagrar fukt och näringsämnen från ett år till nästa, så att nya växter till form som gamla vissna i höst. Även om en infödd av Kina ursprungligen, markera tiger liljor anpassas lätt till Nordamerika och står fortfarande övergivna gårdar i zon 4. Tiger liljor är sterila triploids: de kan inte producera livsdugliga frön, men sprider genom liten groddkoppar denna form i axils av sina blad.

Shirley vallmo

Shirley vallmo bilda frökapslar som sprack i höst. Frön pop ut, gro och växa fram inom två veckor. Trädgårdsmästare i mildare klimat följer detta mönster, men zon 4 trädgårdsmästare riskerar förlust av de anbud rosetter som bildar. Zon 4 trädgårdsmästare hålla fröna svalt över vintern och plantera dem i torv krukor sex till åtta veckor innan sista frost i mitten av maj. Vallmo inte transplantera lätt, dock så frön blandas med sand och sänds så snart marken kan bearbetas under våren ge zon 4 sommar blommar. I områden där fåglar rent ut tidigt trädgårdar, skyddar ett fönster skärmen fröna mot underprissättning sparvar och finkar.

Tiger liljor

Tiger liljor producerar inte utsäde, men varje planta ger dussintals små svarta groddkoppar, ungefär samma storlek som ärter. Växten groddkoppar skördas i höst från blad axils en tum djupt i fåror i en väldränerad plantskola tomt i trädgården. Zon 4 trädgårdsmästare föredrar att plantera dem i utsäde lägenheter att växa över vintern och transplantera till trädgården i början av maj, innan sista frost. Till skillnad från vallmo, som tål torrhet, behöver liljor fukt för att hjälpa groddkoppar växa. Groddkoppar kan ta två eller flera år att nå blommande storlek.