mynewspapers.net

Plantar fasciit kirurgi återhämtningstid

Plantar fasciit kirurgi återhämtningstid


Plantar fasciit kirurgi är en allvarlig procedur och bör endast övervägas efter försöker lindra symtomen med konservativa egenvård behandlingar. Återhämtningstid kan ta längre tid än väntat och allvarliga komplikationer kan uppstå. Söka din ortopedkirurgen råd om huruvida tillvägagångssättet är rätt för dig. De flesta patienter som opereras för plantar fasciit njuta av fullständig återhämtning.

Plantar fasciit kirurgi återhämtningstid

Plantar fasciit

Detta villkor avser inflammation i plantar fascia, en fibrös vävnad längst ned på foten. Det är ett resultat av översträckning detta band av vävnad. Detta villkor är ett vanligt problem bland löpare, de som har har platta fötter, hög-välvda fötter och människor som bär illasittande skor med dålig hålfotsinlägg. När plantar fasciit förvärras, kan genomgår kirurgi vara det enda sättet att behandla den.

Överväganden

Det finns många konservativa behandlingar för att behandla plantar fasciit som bör prövas innan man överväger operation. Försiktig stretching, ortopediska insatser, antiinflammatoriska läkemedel, isbildning och resten kan hjälpa behandla detta tillstånd. Om smärtan är för mycket och symptomen är återkommande, kan allvarligare behandlingar prövas som kortison eller extrakorporeal chockterapi. Om dessa behandlingar inte lindra plantar fasciit i nio till 12 månader, kan plantar fascia kirurgi bli nödvändigt.

Kirurgi

Enligt American Academy of Family Physicians, kan kirurgisk utsättning av plantar fascia kallas plantar fasciotomy utföras på patienter för att lindra detta villkor. Detta förfarande sker med hjälp av öppna, endoskopisk eller radiofrekvent lesioning tekniker. Patienter har en framgång för plantar fascia kirurgi så hög som 70 till 90 procent. Det finns potentiella riskfaktorer som du behöver veta om hälen hypoestesi och tillplattning av längsgående fotvalvet. Ruptur av plantar fascia är också möjligt och komplikationer i samband med anestesi.

Återvinning

Plantar fasciit kirurgi kan utföras i mindre än en timme. Förfarandet kan utföras under lokalbedövning. Men återhämtningen kommer att ta mycket längre tid. Efter operationen, kan du få råd att bära en avgjutning för att belägga med körförbud och stödja din fot så länge som två eller tre veckor. Du kan också behöva hjälp av kryckor att flytta runt medan foten läker. Efter gjuten tas bort, mer tid kan behövas för sjukgymnastik, och detta kan ta en ytterligare tre till fyra veckor. Total återhämtningstid beror på patienten men räkna med minst tre månader att helt återhämta sig och återfå full aktivitet på din fot.

Komplikationer

Komplikationer kan uppstå till följd av plantar fasciit kirurgi, som över release av plantar fascia, infektion, nervskada till foten och ihållande smärta.