mynewspapers.net

Plant cell modell idéer för barn

Plant cell modell idéer för barn


Att skapa en anläggning cell modell är perfekt science fair projektet, och det är också ett visuellt verktyg som hjälper dig att förstå hur olika delar av cellen fungerar tillsammans. Du kan göra en anläggning cell modell av nästan alla material, men du måste använda din kreativitet för att räkna ut vilka material som fungerar bäst för varje organell.

Lera modell

Lera kan du göra alla delar av cellen – även om du kanske vill använda ett starkare och mer lätt tillgängliga material som en kartong eller återvunnet remsor av mattan – att göra tjock cellvägg. Använda lera i olika färger och former för att skapa varje organell. Till exempel skapa små röda bollar och placera dem över hela cellen att representera ribosomer. Rulla tunna orange maskar, platta till dem och klustra dem tillsammans för att skapa Golgi apparaten. Och linje cellväggen med ett tunt lager av lera att bilda plasmamembranet. Ett sätt att märka delarna av cellen är att hålla fast tandpetare i olika delar av cellen och Linda en etikett runt tandpetare så att de ser ut som små flaggor.

Ätbara modell

Göra en ätbar växt cell modell. För cellväggen, baka en kaka i en stor kastrull och klippa ut mitten för att lämna en tjock kant. Sprids glasyr på insidan av väggen för att representera plasmamembranet. Du kan återvinna några av kakan genom att täcka en bit av den i svart glasyr och använder den som en vakuol. En annan bit av det kan utgöra kärnan. Sedan brainstorma idéer för resten av de organeller med hjälp av objekt som cookies, gummy maskar, runda godis och gelé bönor.

Återvunnet modell

Bygga en anläggning cell ur återvunnet material. Till exempel använda en gammal svanmärkt låda för cellväggen, en burk lock för kärnan, wadded upp svart plast shoppingkassar för vakuol, gamla band för det endoplasmatiska retiklet och knappar för några av de mindre organeller. Använda Taggar av vikta över maskeringstejp som etikett på delarna av cellen.