mynewspapers.net

Piriformis övningar & smärta

Piriformis övningar & smärta


En stram eller ansträngda piriformis (djupt gluteala) muskel kan vara en verklig smärta i skinkorna - bokstavligen. Dessutom ischiasnerven (den största och längsta nerven) ligger så nära muskeln att, när två ansluter, irritation uppstår. Skrivbord Jockey Fitness hävdar att, för cirka 15 procent av människor, nerven faktiskt tränger in i muskeln och orsakar smärta. Överanvändning, täthet och inflammation i piriformis kan härma ischias (smärta i ländryggen och ner på baksidan av ett ben). Men övningar som kan göras var som helst kan minimera piriformis smärta.

Piriformis syndrom

Piriformis är en djup muskel ansvarar för roterande och förlängning av höften. Eftersom det är under andra muskler, det gör en hel del arbete men kan vara svårt att sträcka. "piriformis syndrom" är namnet på en tight eller inflammerad muskel eller ischiasnerven impingement av denna muskel. Enligt boken befriande smärta naturligt, detta tillstånd kan orsaka brännande eller stickningar, smärta när området vidrörs, domningar, smärta som reser ner benet eller intensiv smärta som kommer och går.

Träning

Piriformis övningar & smärta


Övning som stärker ländryggen kan i allmänhet avvärja av piriformis smärta eftersom skinkorna musklerna inte behöver arbeta så hårt för att hålla kroppen upprätt. Promenad, använda löpband, simma och göra Pilates (core styrka matta övningar) för att förstärka den nedre delen av ryggen. Dessutom alltid stretcha piriformis muskeln efter ett träningspass.

Bäcken Tilt/Lift

Piriformis övningar & smärta


Författarna till lindra smärta naturligtvis rekommenderar denna övning till att minska smärtan från piriformis syndrom eller ischias: ligga ner böjningsform (på rygg), Böj knäna och hålla båda fötterna på golvet. Visualisera och känna den lilla av ryggen tryck nedåt. Kontrakt skinkor muskler och flytta bäckenet upp från marken några inches. Gör detta minst fem gånger, och prova det flera gånger om dagen.

Sittande StretchPiriformis muskeln kan sträckas i sittande ställning om att få på golvet är svårt. Sitta i en stol, över ena benet över det andra så att fotleden av korsade ben på låret på motsatta benet. Luta dig framåt med överkroppen tills en sträcka är klädde med filt vid sidan av de korslagda ben. Håll i 10-30 sekunder. Denna sträcka kan också göras på golvet i ett ryggläge. För att göra detta, håll nedanför låret av opåverkade benet att dra den korsade ben mot kroppen, att hålla foten från marken. Kom ihåg att det är bäst att sträcka priformis muskeln på båda sidor även om smärtan är bara på ena sidan.

Skinkorna Stretch

Ron S. Miller, en sjukgymnast, föreslår en djup skinkorna sträcka för att förlänga piriformis muskeln. Börja på alla fyra på golvet. Räta ut oskadd benet bakom dig och korsa den diagonalt över det böjda benet och sänka den till golvet. Successivt avancera din rygg och skinkor och sätta underarmar på golvet. Benet på den drabbade sidan är böjd med knä under bröstet, och du kommer att känna piriformis muskeln stretching. Håll i 10 till 30 sekunder och kom ihåg att andas. Byta sida.