mynewspapers.net

Pigeon Racing Sprint Tips

Pigeon Racing Sprint Tips


Det finns inga officiella avstånd för en sprint i brevduvesporten. Ett maratonlopp är ca 600 miles, även om många långdistans lopp falla mellan 500 och det numret. En sprint är bara en bråkdel av det, och att förbättra dina chanser att vinna du bör sätta dina duvor på tävlar diet, kontrollera dina fåglar för starka muskler och fjäder hälsa och använder endast din starkaste fåglar i loppet.

Diet

En kost rik på proteiner och korn, och smal på fett, är en bra kost för kortsluta-distansera duvor. Mata fåglarna en diet av korn, ris, vete och några frön ger dem främst proteiner, fibrer och socker för att driva sin kropp. Den mer du byta ut spannmål för utsäde, mer fett och olja fåglarna kommer att ta. Detta kan vara bra för långdistans flyger, där energidiversehandel fetter som verkligen räknas, men för racing spurter du vill hålla sig till en lättare blandning av korn.

Kontrollera dina fåglar

Dr John Lamberton, en fågelskådning entusiast och duva racer, säger att utvärdera en duva hälsa och kraft är en av de viktigaste uppgifterna att få goda resultat i ett lopp. Om du lägger ohälsosam eller jämförelsevis svaga fåglar i luften, kommer du inte att göra bra. Lyckligtvis, utvärdering av hälsa, kraft och styrka av dina fåglar inte så svårt. När du håller duvan, ena handen trycka på benen till kroppen och huvudet mot magen, kan du trycka på handflatan mot den duva fjädrar. Det bör finnas några motstånd. Om det inte, är duvan inte att en stark. Du kan också känna för densitet av fjädrar genom att köra din hand ner den ventrala sidan av kroppen. Detta område bör vara fylld med många fjädrar.

Din bästa fåglar

Du vill använda din bästa fåglar i en sprint. Ha många träningspass innan officiella tävlingen, samt kontrollera kvällen innan loppet kommer att hjälpa dig att hitta vilka fåglar är hälsosamma. De starkaste fåglarna har långa, tunna fjädrar, en platta bröst, proportionellt stora huvud och vingar, känner stark i händerna, och har en köl ben om längden på en av dina fingrar. Det tar praxis att få brukade känsla för skillnaderna mellan dina fåglar med händerna, men så länge du har rättegång spurter kan du se vilka av dina fåglar bästa, och få en känsla för dem i dina händer så att du vet vad du ska leta efter.