mynewspapers.net

PET & barn vänliga ogräs killer

PET & barn vänliga ogräs killer


Du överväger att använda en herbicid, men är bekymrad över dess effekt på ditt husdjur och små barn. Du kan lära dig mycket om säkerhet och effekt av ett ogräsmedel genom att förstå dess komponenter.

Läs etiketten

Enligt Mother Earth News har kommersiella herbicider oftast "aktiv" och "trög" ingrediens. Medan bekämpningsmedel utgör de "aktiva" ingredienserna, lista tillverkare "inert" ingredienserna i procent. Environmental Protection Agency (EPA) definierar en inert ingrediens som "något ämne än en aktiv ingrediens, som avsiktligt ingår i en produkt som bekämpningsmedel. Trög ingrediens spela en nyckelroll i effektiviteten av ett bekämpningsmedel produkt." Trög ingrediens kan exempelvis innehålla tensider som aktiverar bekämpningsmedel att ansluta sig till ogräs ytan och lösningsmedel som håller bekämpningsmedel upplöst i lösning.

Inert betyder inte inaktiva

PET & barn vänliga ogräs killer


Mother Earth News hävdar att Trög ingrediens är allt annat än ofarliga. Trots herbiciden tillverkare inte är obligatoriskt federal lag att lämna ut Trög ingrediens, är några används i kommersiella ogräsmedel mycket giftiga. Typiska "inert" kemikalier kan innehålla 2, 4_D, koltetraklorid, kloroform och monokloretan--alla cancerframkallande ämnen.

Rekommendationer

Om du söker påskrifter av husdjur och barn vänlig ogräs mördare från framstående organisationer som Organic Gardening, Yankee Magazine och National Audubon Society, du förmodligen inte kommer att hitta dem. Många av dessa organisationer rekommenderar ett uns av förebyggande, några gammaldags ogräsrensning eller en hemmagjord ogräsmedel.

Välj ett ogräsmedel med hushållens ingredienserDet finns giftfri ogräsmedel tillgängliga som införlivar hushållens ingredienser med gammaldags trädgårdsarbete visdom. Vinäger (alla typer) är en naturlig dessicating, eller torkning, agent. När sprayas på ett ogräs, dödar den genom torkning ut lämnar först. Efter en eller två ansökningar, rötterna dör av svält. Vanligtvis har hushåll vinäger en 5 procent koncentration. ekologisk trädgårdsskötsel vinäger i trädgårdsskötsel centra har oftast en koncentration på 10 till 20 procent. Majsmjöl gluten, en förebyggande agent, fungerar genom att göra markförhållanden olämpliga för ogräs tillväxt. Det finns i de flesta trädgårdsarbete centra och fungerar bäst när den läggs till marken tidigt på våren. Regelbundna majsmjöl fungerar lika bra. Salt vatten är också en dessicating agent. När den läggs till smutsa, torr salt steriliserar det och gör det olämpligt för alla växters tillväxt. Salt vatten bör användas sparsamt--målade med pensel endast till ogräs ytan eller i uteplatsen, trottoaren eller uppfart applikationer. Socker, som torr salt, gör markförhållanden olämpliga för ogräs tillväxt. Kasta en nypa i marken eller till som socker vatten, skjuter jord mikrober i overdrive. Hemgjord ogräsmedel gjorda med kryddnejlika, citrus eller Chili peppar oljor finns alltmer tillgängliga i trädgårdsskötsel butiker. Dessa gör effektiv herbicider som är säkra för barn och husdjur.

Varningar

Även om hushållens vinäger är välsmakande lätt spritzed på Sallad greener, vid högre koncentrationer, kan det orsaka hudirritationer och tillfällig blindhet. Använd med försiktighet. Vissa ingredienser som kategoriseras som ekologisk eller naturlig, är inte säker runt husdjur eller barn. Till exempel, är borax (natrium tetraborate), används i små koncentrationer effektivt som ett ogräsmedel, särskilt för rejäl ogräs som den krypa Charlie. Det är dock inte säker vid förtäring av husdjur och små barn, enligt GardenGuides.