mynewspapers.net

Peruk stilar från 1930-talet

Peruk stilar från 1930-talet


Peruker har en historia som går tillbaka till tidiga civilisationer. I det forntida Egypten bar folk peruker för att skydda deras flintskalliga---en annan tidig mode---från norr afrikanska solen. Över tiden blev peruker en symbol för rikedom och hög social status, eftersom bara rika hade råd med dem. Idag bärs peruker som skydd och stilar i sig själva. 1930-talet såg uppkomsten av minnesvärda peruk stilar, exempelvis finger vågen, Joanne och Betty Boop.

Finger Wave peruk

Finger wave peruk var en välkänd stil under 1930-talet. Den har ett vågiga mönster från roten till spetsen av håret. Håret på peruken ligger platt i hårbotten. Några finger-wave stil peruker hade volym, men de flesta inte. Om du bar en peruk i 30-talet, hade du ett val mellan en hel del vågor och vågor bara nära sidorna av peruken.

Joanne Flapper-stil peruk

Joanne peruk liknar en bob med fransar. Håret kommer ner nära örat på sidorna och når nacken i ryggen. Joanne är en ben-rak peruk med inga lockar. Det är klippt så att håret på sidorna bildar en "C" form, som lyfter fram dina kindben. Denna minskning var varumärket av tyst filmstjärna Louise Brooks.

Betty Boop peruk

Namnet på denna peruk frammanar en mental bild av den seriefiguren distinkt frisyr. Betty Boop peruk är mycket kort och ser platt och slick. Sidorna dela formen "C" av Joanne och framsidan faller på pannan. Denna stil är bra om du vill betona dina ansiktsdrag eftersom den inte täcker mycket av ditt ansikte.

Shirley Temple peruk

Shirley Temple peruk är kopplad till den berömda barnskådespelerska i 1930-talet, Shirley Temple. Precis som den skådespelerskan hår har denna peruk droppe lockar. Lockarna är gyllene blond, full och tjock, men inte länge. De stannar vid halsen.