mynewspapers.net

Personifikation aktiviteter för elementära studenterFörfattarna använda personifikation som en litterär enhet för att ge mänskliga egenskaper till icke-mänskliga föremål. Elementära studenter lär sig att uttrycka kreativitet genom deras skrivande. Talesätt, som personifikation, förbättra student skriver projekt. Lärare bör ge ett brett utbud av möjligheter för studenter att praktiken personifikation. Figurativt språk hjälper eleverna att förbättra sina kompositioner genom att lägga till levande beskrivningar. Student författare lär dig att måla bilder med ord och lägga till mer spänning eller intresse i en berättelse.

Seriefigurer

Lärare bör presentera exempel på personifikation i olika former av litteratur. Studenter förhandsgranska böcker och annat material för att hitta exempel på personifikation. Eftersom barnen njuta av tecknad film, ger denna typ av litteratur ett bra exempel på personifikation. Eleverna ser hur författarna ger mänskliga egenskaper, eller drag, att djur tecken. Musse Pigg och Snurre Sprätt skildra typiska seriefigurer som talar och Visa känslor som människor. Djur, visas som superhjältar, hjälpa barnen att förstå personifikation i sin enklaste form. Efter en klassdiskussion om de olika sätten att använda personifiering i tecknade serier, varje elev skapar, rita och personifierar en tecknad djur.

Bilderböcker

Bilderböcker utgör bra exempel på personifikation. Välja flera olika bilderböcker att använda med elever i en stor grupp, eller dela upp klassen i mindre grupper. Distribuera böcker för var att diskutera. Granska vad begreppet "personifikation" innebär, och ge några exempel. Varje grupp ska identifiera saker i boken som en nonliving sak inte kan göra. Starta en diskussion genom att tala om verkliga och låtsaslek. Även små barn vet vad det innebär att låtsas och förstå att djur inte agera som folk i verkliga livet. En bra bok som "Den lilla motorn som kunde" av Virginia Lee Burton hjälper studenter erkänna personifikation i ett livlöst objekt. Varje grupp kommer att skriva några exempel på personifikation i ett diagram och dela med andra grupper.

Poesi

Diskutera eller se över definitionen av personifiering med eleverna. Läs flera exempel på poesi som använder litterära enheten, som "Förkläden av tystnad" av Carl Sandburg. Dela upp den svarta tavlan i två sektioner, med en markant Substantiv, och de andra verbsna. Skriv exempel på flera Substantiv och verb i kolumnerna. Be eleverna att brainstorma några fler exempel. Tilldela varje student att skriva minst tio av hans egna meningar med personifikation efter du ger dem några exempel. Uppge vissa delar för dem som vill dela sina ifyllda skapelser.