mynewspapers.net

Perifer Sprouting i ischiasnerven skador reparation

Perifer Sprouting i ischiasnerven skador reparation


Ischiasnerven skador sker oftast i form av självreparerande trauma till nerv orsakad av tryck från ryggraden eller andra källor. Det kan vara en smärtsam och kroniska tillstånd, men svarar på medicinering och kortison injektioner. Medan sympatiska Nerv groning kan ses i alla fall av nervskador, är observation av groning i förhållanden där svår ischiasnerven skador har producerats i laboratorium djurmodeller experimentell intresse snarare än klinisk betydelse för mänskliga patienter med normal ischiassmärta.

Ischiasnerven

Ischiasnerven är en större nerv i nedre delen av kroppen, sträcker sig från nedre delen av ryggraden ner genom benen och förgrening till musklerna och huden på låren och kalvar.

Ischiasnerven skador

Ischiasnerven kan skadas av ryggproblem och andra källor av tryck. I ryggen, kan en fördrivna eller halkade skiva tryck mot ischiasnerven orsakar skador och smärta från mild till svår i nedre rygg och ben. Ischiasnerven kan också skadas av tryck som orsakats under graviditeten. Nerven är självläkande, även om antiinflammatoriska läkemedel kan förskrivas, och i mer allvarliga fall kortison injektioner.

Nerv groning

Sympatiska nerv groning inträffar när en perifer nerv som ischiasnerven syftar till att regenerera sig själv efter att skadas. Nerv groddar utvecklas på ett "slumpmässiga och kaotiskt sätt," försöker återupprätta service till vävnad. Många nerv groddar urarta spontant, men andra kan etablera sig som permanent neurom eller nerv tumörer. Neurom är ofta godartade men kan vara elakartade.

Groning i ischiasnerven reparation

Ett fåtal studier har rapporterat observerar snabb Nerv groning i fall där ischiasnerven har skadats allvarligt. De flesta sådana undersökningar används ett laboratorium råtta eller musmodell och inblandade avsiktlig ligation (skärande) nerv. Detta är en mycket mer allvarligt trauma än det involverade i ischiasnerven skador genom spinal eller andra påtryckningar. Förfarandet har använts för att testa metoder för att hämma Nerv groning som kan leda till neurom.

Betydelse

Observation av perifer nerv groning i fall av ischiasnerven skador kan vara en användbar experimentell teknik vid bedömningen av metoder för att förebygga utvecklingen av neurom, är det av begränsad klinisk betydelse. Nerv groning är inte en betydande bieffekt av normala ischiasnerven skador hos människor.