mynewspapers.net

Perenna blommor som älskar sol och värmePerenner är populära blommor i hemmet trädgården på grund av deras stor variation i form och färg val eftersom, i jämförelse med ettåriga, deras utökade livscykel för mer än en säsong: en lägre underhåll anläggning. Att hålla viss perenner i sina nödvändiga miljöer är nyckeln till växande livskraftiga blommor. Om du bor i en varm, solig region, kommer perenner som föredrar sval temperatur och skugga inte klara sig bra. Välja perenner er regions villkor.

Sun överväganden

Perenna blommor som älskar sol och värme trivs i direkt solexponering och högre temperaturer. Full solexponering är beroende av en region med ett överflöd av soliga dagar på årsbasis. Full sol beror också på en trädgård utan solen blockering. Växt inte full-solen perenner i områden som skuggas av träd eller andra växter eller dina blommor kommer att utvecklas dåligt.

Värme överväganden

Perenner som trivs i värmen ofta befinner sig planteras i torr jord. Välja torka-toleranta perenna blommor när det är möjligt att förhindra framtida problem med anläggningen uttorkning, vissnesjuka och nedgång. Dessutom plantera dessa perenner i väldränerad jord eller ändra jorden med organiskt material som kompost om dräneringen är dålig. Överväg att lägga ett lager av kompostmaterial marken kring dina perenner att hjälpa till vätskeretention. Kontrollera de föreslagna USDA härdighet zoner för en anläggning innan du gör dina val.

Cigarr växter

Enligt AgriLife förlängning Texas A & M-systemet trivs cigarr växter (cuphea micropetala) i full sol och värme. Perenn cigarr växter visar blommor under hösten i en gul-orange nyans i en form som liknar en cigarr. Förutom värmetolerans tål cigarr växter torka. Växer till en höjd av två fötter, locka cigarr planta blommor kolibrier i trädgården. Denna perenn föredrar tropiska till subtropiskt klimat och är känslig för frost skada. Fabriken i USDA härdighet zoner 8-11.

"Nya guld" Lantanas

"Nya guld" lantanas (Lantana camara) behöver full värme och sol, enligt AgriLife förlängning Texas A & M-systemet. Denna semi härdig perenn blomma visar guld-färgade kluster av blommor under sommarmånaderna som mäter två inches i diameter. Med en riklig avkastning på blommor, lantana växten är lågt underhåll och bara behöver vattna vid torka. Nya guld lantanas växa till en fot i höjd och två fötter i bredd, enligt University of Arkansas kooperativa Extension Service. Odla dem i USDA härdighet zoner 8 till 11.

Dvärg indiska filtar

Dvärg indiska filtar, kallas även blanketflowers, är hybrid perenna blommor som trivs i värme och soliga tillstånd, enligt AgriLife förlängning Texas A & M-systemet. Visa blommor i bi-färger av rött och gult, är dessa perenner upprepa underbyxor. De växer till en höjd av omkring en fot. Michigan State University förlängning rekommenderar plantera dem i väldränerad jord och ta bort vissnad blomma huvuden för konsekvent nya blommar. De växer bra i USDA härdighet zoner 8 till 10.