mynewspapers.net

Perenn Container blommor & buskarPerenna växter växa fram år efter år med blad och blommor som är både välbekant och nytt. Även om inte alla växter växer bra i de snäva gränserna för behållare, trädgårdsmästare som vill odla perenna blommor och buskar har kommer att en mängd arter att välja mellan som frodas i trånga kvartalen.

Calycanthus

Även känd som Carolina Kryddpeppar, är Calycanthus (Kryddbusksläktet floridus) en perenn buske hemma i sydöstra USA Busken växer till ca 8 fot lång, producerar något suddig, ovala blad toppad med djupt röda blommor. Busken har aromatiska blad och bark, och blommorna är sött doftande. Anläggningens lövfällande blad övergår från grönt till en rik gul under hösten. Calycanthus är en lämplig behållare för USDA zoner 5 till 9, där det kommer att växa i genomsnitt jord och halvskugga eller full sol. Anläggningen fungerar särskilt väl nära en farstun eller utomhus gångväg där dess doft kan avnjutas.

Lily-av-den-Nile

Lily-av-den-Nile (Agapanthus spp.) är en vintergrön perenn född till Sydafrika. Växten växer till ca 3 fot lång, med tjocka, straplike blad toppas av höga stjälkar av rörformiga blå eller lavendel blommor. Den härdig växten trivs i behållare och får odlas som en utomhus krukväxt i USDA zon 8-11. Vissa sorter kan överleva i USDA zon 6 och 7 också. Lily-av-den-Nile är något torka-toleranta, och kan hantera salta jordar. För bästa resultat, plantera i fullt solljus och vatten regelbundet under sommaren. Minska vattning under vintern, och marktäckning i svalare klimat.

Snow Bush

Snow bush (Breynia disticha 'Roseo-picta') är en låg växande buske som når en genomsnittlig höjd av ca 3 fot. Busken odlas främst för dess brokiga blad, som är en eklektisk blandning av grönt, vitt och rosa. Blommorna är små och svåra att se under bladen. Vintergrön buske kommer från öarna i Stilla havet, och kan odlas utomhus i trädgården eller en behållare i USDA zon 9-11. Växa snö bush i en bördig, fuktig jord i halvskugga eller brokig, filtrerat solljus. Nyp av stammarna för att uppmuntra ny tillväxt och förgrenar sig. Befrukta växten ofta, om varje månad under vegetationsperioden.