mynewspapers.net

Pepsi, vatten eller äppeljuice gör växter växa snabbare?

Pepsi, vatten eller äppeljuice gör växter växa snabbare?


Rykten att Pepsi, äppeljuice och andra sockerhaltiga drycker kan bidra till att främja tillväxten har länge cirkulerat runt på Internet. Sanningen är att någon söt drink kommer att göra mycket mer skada än nytta om de används till "vatten" växter.

Pepsi

Pepsi, eller andra sockrade cola, hjälper inte en växt växa.; i stället gör så motsatsen. Om du "vatten" en planta med alla sockrade dryck, kommer att du faktiskt skada den. I ett meddelande postat av botaniker David Hershey på MadSci hemsida, säger han att växter är inte anpassade att absorbera socker, och det gör det svårare för växter att absorbera vatten redan i marken.

Äppeljuice

Många affären apple juice har socker läggas till dem för smak, så de är precis lika illa för växter som Pepsi eller andra cola. Även naturliga äppeljuice har socker i den, så det kanske inte är lika illa för växter som Pepsi eller andra cola, det verkligen inte är bra för anläggningen och kommer inte att främja snabbare växters tillväxt.

Vatten

Natur överleva växter på vatten och solljus. Om du håller växter inomhus eller utomhus, bör regelbundna vatten göra ett bra jobb med att hålla dina växter levande och friska.