mynewspapers.net

Pensionärer bankett idéer

Pensionärer bankett idéer


De flesta pensionärer njuta av umgänge och firar. Om festen är för en kyrka eller gemenskapens organisation, finns det många idéer som hjälper dig att planera den bästa bankett möjligheten. Efter ett tema är valt för banketten och budget fastställas, är det dags att planera festen och alla aktiviteter.

Välj ett tema

Välja ett tema för din bankett. Ett alternativ är att välja tema baserat på vilken tid på året. till exempel, alla hjärtans dag, jul, prom night, vårkänslor eller en höst festival. Bestäm hur formell du vill banketten. Formella banketter kommer att kräva kostymer och slipsar för män och kappor för kvinnor. Semiformal eller casual-klänning banketter ge deltagarna lite mer frihet i kläder val. Om du planerar en casual senior bankett, välja en nyckfull, roligt tema som Halloween, Hawaiian luau, gyllene år, Mexican fiesta, casino party, sock hop, rock n' roll, masquerade ball eller beach party.

Budgeten

Hur mycket pengar du kan spendera på din bankett är mycket viktigt. Om du har en stor budget, kan du gå alla ut med dekorationer och mat. En liten budget kräver att du vara mer kreativ eller skära tillbaka på mat eller dekorationer. Ta ut en avgift för banketten kan hjälpa till med budgeten. Maten kommer att vara den största kostnaden för banketten såvida det inte är en husmanskost. Tillgodosedda banketter är dyrare, men oftast värt priset, speciellt om du kommer att klara kostnaderna för måltiden till seniorer som deltar. Dekorationer kan vara överarbetat eller enkel beroende på din budget.

Dekorationer

Dekorera festsalen enligt ditt tema. Alla hjärtans dag banketter, till exempel, blir rött och vitt med massor av hjärtan. Helium ballong buketter och twinkle lampor är ett billigt och härliga alternativ för bara om någon typ av bankett. Kontrollera de dukar och servis matchar temat också. Hit de semester försäljning för att köpa dekorationer för en bankett som du vet kommer att äga rum följande år.

Aktiviteter

Planera verksamheten utifrån temat. Om du har en 50-sock hop, till exempel blir en dans underhållning. Du kan behöva anlita en DJ att spela musik eller tilldela någon gå på banketten för att spela musik för gästerna. Även om du inte har en dans, behöver du fortfarande bakgrundsmusik att ange tonen. De flesta banketter är framgångsrika om du tillåter gästerna att ha lite tid att mingla och prata. Tilldela någon att vara värd för festen eller fungera som ceremonimästare att hålla natten friktionsfritt.