mynewspapers.net

Pensionär aktiviteter i Nampa, Idaho

Pensionär aktiviteter i Nampa, Idaho


Framsteg inom hälso-och sjukvården har gjort mycket för att öka livslängden. Som människor håller ålder, delta i sociala aktiviteter sinnet aktiva, vilket kan vara en faktor i att undvika Alzheimer eller demens. Återstående fysiskt aktiva hjälper till med balans och muskler ton tillsammans med kampen mot hjärtsjukdomar, diabetes och andra åldersrelaterade sjukdomar. Platser som fritidsgården i Nampa, Idaho, erbjuder ett sortiment av verksamheter för att stimulera seniorer sinnen och kroppar.

Bingo

Bingo spelas varje måndag eftermiddag på 1:00 i Senior Center Main Hall. Lyssna för nummer och matcha dem upp till nummer på bingobrickorna är en mental övning som hjälper till att hålla sinnet skarp. Interagera socialt med andra är mer än bara ett skämt. Samtal och att vara medveten om känslor är en bra övning för sinnet, alltför. En trevlig liten bonus är de priser som delas ut för spelet vinnare. Det finns en per kort avgift delta i Bingo.

Kortspel

Spelkort är en annan social aktivitet som kombinerar intellektuell aktivitet med social interaktion. Fritidsgården i Nampa värd Bridge och Cribbage spel varje tisdag och torsdag kl 1:00 på eftermiddagen. Äldre medborgare uppmuntras att delta om de vet hur att spela spel. Verksamhet presenteras som klasser, så alla som inte känner till kortspel kommer att undervisas eller tränas av mer erfarna deltagare. Pinochle erbjuds också som en klass onsdag och fredag eftermiddagar kl 1:00 och de första och tredje måndag i varje månad kl 6:30 på kvällen. Måndag kväll spelen hålls i Senior Center Main Hall. Alla kortspel och klasser är gratis.

Dator klasser

Modern teknik ska vara en källa till mental stimulans för pensionärer, inte en källa till frustration. Hand-eye samordning behövs för datoranvändning är idealisk för en senior att finslipa och Nampa Rec Center erbjuder dator klasser särskilt utformade för seniorer. Kurserna undervisas i tre veckor i taget och hålls små så att enskilda kan uppmärksamma så många studenter som behövs. Grundläggande och mer avancerade klasser är tillgängliga. Det finns en £16 lab avgift debiteras för dator klasser.

Senior danser

Dancing överbryggar de två viktigaste delarna behövs för livskvalitet i senior åren: sociala och fysiska aktiviteter. Nampa Rec Center rymmer Senior danser varje torsdag kväll med levande musik. Live-band spelar en mängd låtar som "godingar". Danserna börja kl 7:00 och senast fram till 10. Det kostar inget omslag att delta.

Vuxen igensättning

Nampa pensionärer kan få sin motion medan umgås med en rolig grupp av aktiva seniorer i vuxen igensättning klasser. Igensättning är en slående form av dans som är fördelaktigt för människor av olika fysiska kapacitet. Behövs inga speciella skor eller utrustning. Det finns en £22 avgift för medlemmar i Senior Center och en £26 avgift för icke-medlemmar. Lektionerna hålls på tisdag morgon kl 10:30.

Senior Fitness

Att hålla vältränad är viktigt för varje skede av livet, men det är särskilt viktigt för äldre att få och behålla flexibiliteten och benmassa. Genom att delta i klasserna balans och fallprevention erbjuds på fritidsgården Nampa, kommer att seniorer öka deras rörlighet genom att bygga upp nedre kropp styrka och uthållighet. Som kommer att minska risken att falla samt minska risken för skador vid ett fall. Genom att stanna passar, flexibel och mobil, en Senior kan öka hennes självständighet, vilket också ökar förtroende, båda viktiga faktorer för att leda en livskvalitet i de gyllene åren. Senior fitness Lektionerna hålls på måndag och onsdag morgon klockan 9:00 och de är gratis för medlemmar i Senior Center. Avgiften för icke-medlemmar är £19.