mynewspapers.net

Penna och bläck ritning lektioner

Penna och bläck ritning lektioner


Om du vill ta din grundläggande blyertsteckning kunskaper till nästa nivå, kan examen till penna och bläck bara vara svaret. Medan den djärva utseende och omedelbarheten i rita med penna och bläck kan skrämma vissa nya artister, kan du verkligen behärskar detta stora medium. Oavsett om du väljer att ta klasser på din lokal community college, en online handledning eller experiment på egen hand, är här några tips och flera övningar för att komma igång.

Verktyg

Penna och bläck ritning lektioner


Som med alla hantverk, är rätt verktyg viktiga för ger imponerande resultat. Du kan välja mellan traditionell eller tekniska pennor. Traditionella pennan har utbytbara spetsar som tjänar som en tillfällig reservoar att hålla de doppade tusch. Det finns flexibilitet i olika bredder de nationella genomförandeorganen producera, även om du behöver se för stänk. En teknisk penna har en reservoar inbyggd i pennan själv som håller bläcket prydligt inne. Detta kan vara ett bättre val för nybörjaren. Tekniska pennor är disponibel eller påfyllningsbara, den senare är mer kostnadseffektivt. Välj en slät och tunga yta att arbeta på, till exempel Bristol papper eller en illustration ombord.

Tonvärdet

Penna och bläck ritning lektioner


Penna och bläck teckningar är i huvudsak en serie linjer, ordnat att skapa vad konstnärer kallar en "tonvärdet." Tonala värdet är vad avskiljer de ljusa och mörka detaljerna för ett objekt och ger det en illusion av soliditet och vikt. Det finns fyra grundläggande tekniker vanligast i att uppnå detta inom en penna och bläck ritning: kläckning, möjliggjorde, scumbling och stippling. Många av oss har anställa dessa kunskaper under ganska lång tid, som doodles finner vi på servetter och papperslappar kommer att vittna.

Kläckning och möjliggjorde

Penna och bläck ritning lektioner


Kläckning, skapar en serie av staplade parallella linjer, illusionen av värde genom att fylla i ett område att ange skuggning och definiera ett objekts form eller djup. När de passerar en uppsättning parallella linjer med en annan, är utseende mörkare och tyngre. Detta kallas möjliggjorde. Definiera form av objektet genom att trycka pennan mer fast när känslan av vikt är önskvärt. För att illustrera perfekt dessa två tekniker i en enkel och rolig lektion, använda en strimlad vete knäckt eller spannmål som stilleben modell. Lägg märke till de mörka värderingar och djup i skrymslen och vrår.

Scumbling

Penna och bläck ritning lektioner


Scumbling är i grunden en serie slumpmässiga krumelurer, med figurer och riktning ändras för att skapa något unikt och solid utseende. Det kan vara hårda, taggiga och linjär med kläckning tekniker kastas i för en aggressiv känsla; eller mjukare och mer sprids ut, som förekommer som abstrakt text. Många konstnärer hänvisa till denna teknik som "stålull", och det är lätt att se varför. Titta på en skursvamp intakt, och märker hur tätt vävda stålullen är. Gradvis dra isär kanter och låt massan varva ner som du fånga de ljusare aspekterna av detta objekt. Denna teknik används ofta när du ritar hår i ett porträtt.

Stippling

Stippling är processen att skapa en serie punkter, i olika storlekar och mängder för att ange värdet på din bild. Många prickar dras tätt tillsammans skapa en mörk värde, och när den placeras längre ifrån varandra producera en ljusare och rymligare känsla. Många tidigare och nuvarande artister har dragit mycket detaljerade, intrikata konstverk genom att använda denna teknik ensam. En utmanande men givande metod för öva denna teknik är att använda en enkel bild som referens. Välj ett objekt att fokusera på, kanske ett öga eller en näsa, och försök varje detalj med hjälp av stippling ensam.

Praktiken

Penna och bläck ritning lektioner


Om du föredrar lugn och ro i bläck ritning på en enslig plats eller skickligt stöta runt på tåget med pennan i hand, den viktigaste lärdomen är att slappna av. Hålla ett öppet sinne och Rita vad som passar dig. En konstnär kan föredra att fånga hennes fredligt sovande hund, medan en annan kan bli rörd av en övergiven byggnad. Det enda sättet att ta reda på vad din nästa mästerverk blir är att rita något och dra ofta. Penna och bläck är extremt prisvärd, lätt att transportera och idéerna är obegränsade.