mynewspapers.net

Pedagogiska leksaker att hjälpa barn med inlärningssvårigheter

Pedagogiska leksaker att hjälpa barn med inlärningssvårigheter


Barn med inlärningssvårigheter kan verka som en skrämmande uppgift, eftersom de organisera och bearbeta information annorlunda än andra barn. Enligt barnen utveckling, ett företag dedikerade till att erbjuda föräldrar information om sund tillväxt och framsteg av sina barn, pojkar och flickor med inlärningssvårigheter kan ha problem att lära sig med traditionella metoder, men de bör inte betraktas som mindre intelligenta än sina jämnåriga. Inlärningssvårigheter diskriminera inte, så någon pedagog eller förälder finner sig själv inför sådana hinder, men med lite out-of-the-box tänkande och lite tålamod, inlärningssvårigheter kan övervinnas, och det finns gott om speltid alternativ att hjälpa till med orsaken.

Böcker

Läsa böcker till ett barn kan öka sin förmåga att lyssna och förstå ord och meningar. När hon växer, hon kommer att utveckla ett personligt intresse i böcker och kommer att söka dem på sin egen. Child Development Institute säger att det är viktigt för barn med inlärningssvårigheter att plocka ut böcker som de är intresserade och dela sina erfarenheter av behandlingen med föräldrar. Beroende på svårighetsgraden av behandlingen funktionshinder, kan barn behöva börja med flash-kort föreställande illustrationer och med bara ett ord i taget. Konstant exponering för läsa material är viktigt för korrekt utveckling av språkkunskaper.

Svarta tavlor

Små svarta tavlor eller torr-radera markör styrelser kan hjälpa barn med funktionshinder. Kids leksak Club står att barn med inlärningssvårigheter skrift kan ha goda idéer precis som någon annan, men de kan ha svårare att sätta dessa tankar i skrift. Ett raderbart skriver styrelsen ger barn möjlighet att göra flera försök till skriva ord och meningar, samt chansen att helt enkelt torka bort sina misstag.

Byggstenar

Vissa inlärningssvårigheter kan störa den normala utvecklingen av motoriska färdigheter eller erkännande av grundläggande former. Block öka hand-öga-koordination och flerfärgad byggnad leksaker stimulera vision och hjälpa barn skilja olika nyanser. Som ett barn växer, han kan examen till mindre block och mer komplex byggnad uppsättningar, Legos eller K'nex, för mer djupgående erfarenheter om former och symmetri.

Abacuses

Använda en kulram kan hjälpa barnen förstå matematik på ett icke traditionella sätt, eftersom det inte finns en fysisk representation av siffrorna. Det kan hjälpa barn som inte riktigt tag traditionella matematik på papper för att få ny insikt i grundläggande matematiska begrepp. Datorbaserade matematik spel kan tjänar ett liknande syfte.

Musik leksaker

Barn älskar att göra ljud med plast skallror, tamburiner, trummor, eller ens xylofoner eller leksak pianon. Dessa leksaker kan förbättra motorik, och de kan även införa barn till begreppet av orsak och verkan. Dessutom kan musik bli ett utlopp för personligt uttryck och hjälp till att bygga ett barns självkänsla, som kan vara särskilt användbart för ett barn med inlärningssvårigheter, sedan andra former av uttryck kan utvecklas långsammare för henne.