mynewspapers.net

Pedagogiska idéer och läroplanen för en åringarÄven om du kanske tycker det är mycket lite ett år gamla barn kan formellt lära sig, så inte är fallet. En ett-årig barnets tillväxt och utveckling har knappt börjat--han är uppenbarligen inte redo för formell utbildning, men det finns några saker du kan lära ditt barn vid denna ålder. Undervisningen idéer du kan genomföra med ditt barn är generellt fokuserade på att lära sig och praktisera utvecklingsmässiga färdigheter.

Finmotorik samordning

Finmotorik samordning är ett Work-in-progress på denna punkt i ditt barns liv. Du kan hjälpa henne få bättre kontroll av hennes rörelser genom att spela vissa spel med henne. Använda ett belöningssystem för att hålla henne intresserad och försöker. Placera en behandla eller leksak långt nog ut av nå att hon måste stå för att få den. När hon börjar gå, ställa in henne på hennes fötter och tillbaka upp några steg, uppmuntra henne att komma till dig.

Språk

Din ett-åriga barn sannolikt har inte stellar språkkunskaper ännu. De flesta ett-åringar bara mastering enda stavelse ord. Prata med ditt barn ofta och beröm honom när han svarar, särskilt när han säger att känna igen ord snarare än nonsens stavelser. Många föräldrar njuta lära sina barn att sjunga vid denna ålder. Sjunga en sång till ditt barn och uppmuntra honom att sjunga med dig. Sammanhängande ord är mindre viktig än några imitation av Beck och ljud mönster.

Låtsaslek spela

Vid ett års ålder börjar de flesta barn engagera sig i låtsaslek spela. Detta är viktigt för ett barns utveckling av flera skäl. Barn som ägnar sig åt låtsaslek använder symboliskt tänkande, utveckla självreglerande färdigheter, såsom impuls hämning och skifta uppmärksamhet, och utöva sin kreativa potential, förutom öva kognitiva och sociala färdigheter. Barn måste dock först att visas hur du engagera sig i denna typ av lek innan de kan göra det på egen hand. Lär ditt barn hur man gör tro genom att delta i vissa "låtsas" med henne. Låtsas dricka ur en tom kopp och uppmuntra henne att göra detsamma. Låtsas att göra en hel middag sedan berätta för henne är det hennes tur. När hon har fått kläm på låtsas med dig, kan hon delta i låtsaslek spela på sin egen också.

Kurragömma spel

Spela kurragömma är ett sätt för barn att utveckla abstrakta tänkande. Ett-åriga barn just börjat förstå det bara för att något är utom synhåll betyder inte att det har upphört att existera. Ett enkelt sätt att spela detta spel med ung är att täcka en del av hans kropp med en handduk och röra fötterna täckt. För barn med bra finmotorik samordning, dölja en leksak bakom din rygg och uppmuntra honom att hitta den. Denna typ av spel förstärker tanken i hans sinne även när han inte kan se något, den finns fortfarande, som han kan hitta den.