mynewspapers.net

Pear Tree sjukdomar i StorbritannienPäronträd har odlats i England i hundratals år eftersom de flesta pear tree sorter är härdiga och kräver inte mycket uppmärksamhet en gång planterade, förutom regelbunden beskärning och bevattning. Dock kommer att ett antal sjukdomar rikta päronträd, ges rätt förutsättningar. Flera sjukdomar delas med äppelträd.

Päronpest

Päronpest är en bakteriell sjukdom som infördes i Förenade kungariket på 1957. Det är närvarande endast på fastlandet i Förenade kungariket. Päronpest angriper skott och blommor av päronträd, äppelträd och andra dekorativa arter. Tecken på infektion inkluderar vissna och brynt skott och blommor, som ger trädet utseende som bränns av brand. En slemmig vit vätska kan också förekomma. Trät omedelbart under Barken kan också färgas bruna. Infekterade områden måste tas bort från trädet och bränd.

Europeiska päron Rust

Europeiska päron rust är en svampsjukdom som har spridit sig vida över Storbritannien nyligen. Det strömmar av levande plantera celler, och således kommer inte döda ett infekterat träd. Europeiska päron rost behöver enar i närheten för att överleva under avlövade perioder. Det kommer att infektera enar via vindpinade sporer och återvända till päronträd när bladen tillbaka. Tecken på päron rost inkluderar orange fläckar på topparna på blad och bruna utväxter på undersidan. När ses på enar, inkluderar tecken svullnader på grenar och orange utväxter på våren. Fungicider och beskärning kan styra denna sjukdom.

Päron skorv

Päron skorv är en svampsjukdom som också påverkar äppelträd. Päron skorv angriper bladen, skott och frukter av päron. Tecken på infektion kan inkludera olivgrön spotting på topparna på bladen, som kan verka fuzzy; och blåsor eller sprickor på unga skott. Frukten kan påverkas av svart skabbig markeringar för att strama åt huden, orsakar sprickbildning som frukten mognar. Päron skorv Sporerna överlever vintern genom att leva på döda löv. Infektioner kan minskas genom att bränna döda löv och frukt, eller genom användning av fungicider.

-Svamp kräfta

Denna svampsjukdom främst påverkar äppelträd, men kan infektera päronträd. Det smittar vanligtvis ett träd genom sår i barken, t ex fel begåtts medan beskärning grenar. Infektionen kan identifieras av ett sjunket område i döda Barken runt såret, med upphöjda kanter bildas av kring Barken försöker växa över döda området. Kräfta kommer att döda en infekterad gren. Det kan också riktas mot frukt, som kommer att dö och falla från trädet. För att styra denna infektion, alla infekterade områden måste tas bort från trädet och fungicid kan tillämpas.