mynewspapers.net

Patienten överföra tekniker

Patienten överföra tekniker


Enligt Vancouver karriär College som rätt patient överföring tekniker krävs för hälsa och säkerhet för patienter och vårdgivare. Den yrkesmässiga hälsokliniker för Ontario arbetstagare Inc. (OHCOW) står det att den vanligaste orsaken till ryggskador bland vårdgivare är utförandet av felaktig tålmodiga hissar och överföringar. Lära sig att korrekt överföra en patient så du kan ta hand om henne och dig själv.

Funktion

Överföringar används för att flytta en patient med rörlighet och kropp styrka funktionshinder från en plats till en annan, som från säng till rullstol eller från rullstol till toalett. OHCOW beskriver en minimal lift program som en vårdgivare med ett hjälpmedel som bär några av patientens vikt, så att vårdaren undviker ryggskada.

Överväganden

Vancouver karriär College ger råd att du hela tiden kommunicera med patienten och förklara överföringsprocessen för att få honom att känna sig hemmastadda. Vid överföring till en rullstol, kontrollera att bromsarna är på. Vancouver karriär College ytterligare tyder på att om patienten känner yrsel, vänta några minuter innan du överför för att se om yrsel avtar. OHCOW rekommenderar endast utföra överföringar i icke-trånga utrymmen. Det föreslår vidare att som du överför, håll ryggen rak, undvika vrida kroppen, hålla patienten nära kroppen och undvika att göra ryckiga rörelser.

Överföringsbandet

Om patienten har rörlighet i benen, använda ett överföringsband som ett hjälpmedel. För att överföra klienten från säng till hennes rullstol, fäst överföringsbandet runt hans midja. University of Missouri-Kansas City (UMKC) rekommenderar positionering patienten, så benen hänger utanför sängen. Lägga armarna under hans armhålor och lås händerna bakom ryggen. Höja honom till sittande ställning, så att hans fötter vidrör golvet. Som han lutar sig framåt, uppmuntra honom att nå för den längst bort armen på rullstolen. Den andra armen rullstol bör höjas. Som du överför, Böj knäna och hålla fast vid patientens överföringsbandet på vardera sidan. Dra framåt på bältet och vända 90 grader för att slutföra överföringen. UMKC lägger till som om han väger mer än en fjärdedel av din vikt, utföra denna överföring med en annan vårdgivare.

Överföra styrelse

Överföring styrelser kan användas för att överföra patienter mellan positioner av lika höjd, som från säng till rullstol. Enligt OHCOW används de ofta av rullstolsanvändare som har begränsad rörlighet i benen. University of Pittsburgh rekommenderar att patienten fortfarande kan behöva hjälp av en vårdgivare. Du kan behöva hålla fast patientens fötter, som hon använder armarna för att glida över hela linjen i stolen. Du kan också behöva hjälpa hennes ställning själv på styrelsen.

Mekanisk Lift

Boken, "Diversifierade hälsa yrken," beskriver tekniken att använda mekaniska hiss. Det handlar om att placera en sele under patientens axlar och fästa remmar till lyftselen. Dessa band sedan fäster på den mekaniska hissen, så när patienten reser sig från sin säng, han är tillfälligt jämnt. Slå på maskinen för att höja patienten långsamt från sängen till hans rullstol.