mynewspapers.net

Parfymer på 1970-taletAmerika på 1970-talet såg ett antal sociala förändringar, inklusive framsteg i kvinnorörelsen. Kvinnliga stereotyper och positioner i samhället hade förändrats sedan 1960-talet. Kvinnlighet och feministiska övertygelse var sammanflätade, men kvinnors parfymer alltid upprätthålla inte detta. Parfym reklam görs ofta omotiverade skillnader, så medan Opium och Charlie parfymer syftar till sexuellt frigjorda, kraftfull arbetande kvinnor, Anais Anais och Maxi parfymer syftade mer ung, oskyldig och traditionellt kvinnliga kvinnor.

Opium av Yves Saint Laurent

Opium introducerades till parfym marknaden 1977 av Yves Saint Laurent. Doften är en blandning av söta orientaliska skog, rökelse, kryddor och frukter, mandarin orange, plommon och persika. Uppkallad efter en illegal drog, orsakat Opium kontroverser när den var sjösätta. Sådana tvister överskuggades av dess popularitet, och bars den av många sexuellt frigjorda kvinnor passionerad, kvav gånger.

Anais Anais av Cacharel

Introducerade 1978, Anais Anais och lanserades den första doften av Cacharel. Anais Anais marknadsfördes som en parfym för den ungdom marknaden. Annonser centrerad kring kvinnlig oskuld och försökte upphäva föreställningen av ungdomar som bildspråk i skönhet reklam var gammaldags och borgerliga. Anais Anais doft är främst blommor, med frukt noterar att slutföra sammansättning. Det kretsar kring Madonna Lilly, hyacint, jasmin och ros tillsammans med svarta vinbär, citrus och orange blossom.

Charlie av Revlon

Charlie lanserades 1973 och var avsedd att vädja till unga kvinnor som arbetar. Marknadsföringskampanjer försökt bo i samklang med kvinnors feministiska rörelser på 1970-talet. Det var att kvinnor på maktpositioner, kvinnor strävar efter för verklig jämställdhet och kvinnors tillfreds med den nya balansen mellan arbete, familj och spela. På grund av sådan feministiska undertoner sågs Charlie som en antites till Anais Anais. Dess doft var en blandning av Ros, sandelträ och gräs.

Maxi med Max faktor

Maxi var ett utbud av skönhetsprodukter som införts av Max Factor. Produkter i sortimentet ingår läppglans, läppstift och parfym. Maxi parfym lanserades 1976 och officiellt heter bara kalla mig Maxi. Maxi samlingen syftade ungdomars smak av unga, kulturellt kunniga kvinnor på 1970-talet och var i direkt konkurrens med varierar från kosmetikaföretag Bonne Bell och CoverGirl. Bara ringa mig Maxi hade en huvudsakligen blommig doft blandat med en moss-tonade aldehyd.